- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețul meditațiilor a crescut, iar părinții sunt obligați de context să se îndatoreze. „Ce poți să faci când vrei ca totuși copilul tău să facă școală?”

20 Feb, 22:07 • Stefan Simion
Părinții au ajuns să achite sume considerabile de la o lună la alta, totul pentru meditațiile copilului. Iată cât costă serviciul pentru o singură materie.
Prețul meditațiilor a crescut, iar părinții sunt obligați de context să se îndatoreze. „Ce poți să faci când vrei ca totuși copilul tău să facă școală?”

Părinții se confruntă cu o situație dificilă! Prețul meditațiilor a crescut considerabil, astfel, mulți dintre ei se îndatorează pentru a le oferi copiilor toate condițiile de care au nevoie din punct de vedere al educației, citează antena3.ro.

Meditațiile copilului ajung să coste cât un salariu minim pe economie, conform ultimelor informații publicate de părinți. Aparținătorii sunt puși în situația în care trebuie să se împrumute periodic pentru a achita orele de educație pe care copilul le primește la materiile la care are nevoie.

Prețul meditațiilor a crescut considerabil

Prețul meditațiilor este un motiv de îngrijorare pentru părinții a căror copii au nevoie de ajutor suplimentar la anumite materii. Aparținătorii nu sunt mulțumiți de această situație, având în vedere că, pentru o singură disciplină, pot ajunge să plătească inclusiv 500 lei pe lună. Situația este cu atât mai rea pentru familiile în care există mai mult de un copil care are nevoie de meditații.

Citește și: PSD este împotriva examenului de admitere la nivelul fiecărui liceu. „Ar crește riscul practicii neloiale a meditațiilor și al corupției”. Ce schimbări vor să aduca social-democrații la Legile Educației

Un simplul calcul ne arată că o familie cu doi copii poate ajunge să cheltuiască cel puțin 3.000 de euro pentru educația acestora. Nu este de mirare că părinții aleg să se îndatoreze. În caz contrar, nu și-ar permite să suporte aceste cheltuieli doar din veniturile pe care le au de la locul de muncă. Unii dintre aparținători au declarat că buzunarul nu le permite sub nicio circumstanță să achite aceste servicii.

prețul meditațiilor
prețul meditațiilor

„Nu facem că nu ne permite buzunarul. Salariile sunt cum sunt, meditațiile la fel de scumpe”, spune unul dintre părinți.

„Când trebuie să mai plătești un salariu în plus unui profesor sau măcar o parte, e clar că nu iți convine, dar rațiunea e simplă: ce soluții ai? Ce poți să faci când vrei ca totuși copilul tău să facă scoală? Trebuie să bagi mâna în buzunar și să faci eforturi ca acel copil să fie tratat și învățat cum trebuie. Iar pentru a susține educația copiilor sunt şi părinti care sunt dispuși să se îndatoreze pentru următorii ani. Faptul că un profesor din sistemul public face meditații și în privat, este o formă de a condiționa performanța în educație”, este declarația sociologului Ciprian Necula.

Vezi și: ANAF ia meditații de la Fiscul din SUA și Australia. Heiuș: „Încercăm să devenim mai performanţi în acest mecanism de îmbunătățire a conformării fiscale a persoanelor fizice cu averi mari”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult