- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețuri carburanți 8 noiembrie. Prețul motorinei a scăzut din nou sub 7,5 lei pe litru

08 Nov, 10:43 • Fundeanu Madalina
O nouă zi, o nouă schimbare de prețuri pentru carburanți în România. Petrom a ieftinit miercuri, 08 noiembrie 2023, motorina standard cu 4 bani pe litru, la doar două zile după ce o scumpise.
Prețuri carburanți 8 noiembrie. Prețul motorinei a scăzut din nou sub 7,5 lei pe litru

Ziua și schimbarea prețurilor de carburanți. Petrom a ieftinit miercuri, 08 noiembrie 2023, motorina standard cu 4 bani pe litru, la doar două zile după ce scumpise sortimentul în cauză, potrivit Monitorul Prețurilor, conform informațiilor prezentate astăzi de către Economedia.

O nouă zi, o nouă schimbare de prețuri a carburanților în România. Motorina este, din nou, mai ieftină

Benzina furnizată de către compania Petrom s-a ieftinit cu 5 bani pe litru marți, 07 noiembrie 2023, la stațiile Petrom. Schimbarea de preț a venit la o zi după ce Petrom, liderul pieței carburanților, a scumpit motorina standard cu 4 bani pe litru.

Stația Petrom Vitan, monitorizată în permanență de către site-ul Economedia, afișează miercuri un preț de 6,82 lei pentru un litru de benzină standard și 7,49 lei pe litru în cazul motorinei standard.

carburanți
carburanți

Te-ar mai putea interesa și: Amenzi imense pentru românii care nu-şi montează repartitoare. Radu Opaina, fost şef RADET, face acuzaţii dure: „Nu măsoară consumul, e propagandă mincinoasă, distrug sistemul”

Potrivit peco-online, prețul benzinei standard la stațiile din Capitală este cuprins între 6,76 si 6,83 lei pe litru, iar cel al motorinei standard, între 7,47 lei și 7,50 lei pe litru.

În comparație cu luna precedentă, prețul mediu al unui litru de benzină a suferit modificări și a scăzut cu un procent de 3,2 %, ceea ce înseamnă ca un plin al mașinii de 50 de litri costă la momentul actual cu 11,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile. În ceea ce privește situația motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu un procent de 2,6%, ceea ce înseamnă că un plin de 50 de litri costă în prezent cu 10 lei mai puțin decât a costat în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă, România se află pe locul al 2-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Malta. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Malta, Polonia.

Citește mai multe știri de actualitate: „Agenția de tursim” de lux a președintelui. Administrația prezidențială păstrează secrete costurile de milioane de euro ale deplasărilor în străinătate ale lui Iohannis