- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Primarii și viceprimarii din România primesc indemnizații mai mari! Există însă și excepții

30 Jan, 14:58 • Bumbeneci Diana
Marcel Boloș confirmă o serie de măriri de indemnizații pentru primarii și viceprimarii din România. Cu toate acestea însă, nu toți vor primi acești bani.
Primarii și viceprimarii din România primesc indemnizații mai mari! Există însă și excepții

Indemnizații mai mari! Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a avut o nouă intervenție la Digi24, acolo unde a transmis ce se va întâmpla cu veniturile primarilor și viceprimarilor. Oficialul susține că reprezentanții UAT-urilor vor primi mai mulți bani.

Indemnizații mai mari pentru primari și viceprimari

Ministrul Marcel Boloș a explicat că ministerul său a propus majorarea sporurilor primarilor şi viceprimarilor care semnează contracte pe fonduri europene, la 50%. Boloș susține că trebuie să se ia în calcul această formă de uniformizare a procentului, ca să stimuleze autorităţile locale în atragerea de bani europeni, ţinând cont că sunt peste 80 de miliarde de euro pe care trebuie să îi absoarbă țara. Așadar, doar cine se implică primește bani.

„Noi, Ministerul Fondurilor Europene am avut această iniţiativă, pentru că era nefiresc ca subordonaţii care lucrează în structurile ce implementează fonduri europene să aibă 50% sporul din fonduri iar cei care îşi asumă întreaga responsabilitate şi gestionează proiectele europene, să aibă 25%, aceştia fiind primarii şi preşedinţii de CJ”, a spus ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene.

Marcel Boloș, despre indemnizații
Marcel Boloș, despre indemnizații

În acest context, Marcel Boloş a mai explicat că majoritatea proiectelor sunt organizate de autoritățile locale.

„Am socotit că este nevoie de această uniformizare a procentului, tocmai ca să stimulăm autorităţile locale în atragerea de bani europeni”, a afirmat el.

Conform oficialului, în țara noastră, forţa de lucru umană calificată este o premisă esenţială pentru a atrage aceşti bani europeni.

„Sunt peste 80 de miliarde de euro pe care trebuie să îi absorbim, iar fără resursă umană şi fără instrumentele de motivare corespunzătoare nu avem la dispoziţie toate instrumentele necesare pentru a accesa aceşti bani”, a mai spus Boloş.

Ministrul a mai spus că urmează modificarea cadrului legislativ naţional, a indicatorilor de performanţă în baza cărora se acordă acest spor.

„Până acum era numărul de proiecte, şi aveam sporul ca limită maximă de 25%, şi urmează să ajustăm aceşti indicatori de performanţă tocmai pentru a stimula în continuare autorităţile locale să atragă banii europeni şi greul este pe umerii administraţiilor locale şi cred eu că pe ei trebuie să îşi stimulăm în mod corespunzător pentru a putea dezvolta localităţile şi să atragă aceşti bani pe care îi avem la dispoziţie”, a declarat Boloş, arătând că este vorba de numărul de proiecte contractate.

Ai mai putea citi și: Ultimă oră! Pițurcă, audiat de procurorii militari și DNA. Fostul selecționer este vizat într-un dosar privind achiziția de măști pentru MApN

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult