- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Producătorii de carne vin cu explicații privind metoda puilor vopsiți. „Tehnica era din 1970. Nu este toxic”

30 Mar, 11:46 • Fundeanu Madalina
Scandalul puilor vopsiți continuă. Care este explicația unui producător de carne din Iași pentru a liniști consumatorii.
Producătorii de carne vin cu explicații privind metoda puilor vopsiți. „Tehnica era din 1970. Nu este toxic”

Scandalul puilor vopsiți din supermarketuri a ajuns şi în atenţia producătorilor de carne din Iași. Aceștia au venit cu o explicație în acest sens, pentru a liniști consumatorii, potrivit informațiilor relatate de Antena 3 CNN.

Metoda puilor vopsiți. Care este explicația unui producător de carne din Iași

Potrivit unui producător din Iași, modul în care sunt prezentate alimentele în magazine are legătură directă cu cerințele pieţei. Prin urmare, şi în ceea ce privește dorinţa ca puiul să aibă acel aspect bio de ţară ar fi, potrivit acestuia, o tehnică rezultată din necesitați de marketing.

Mai mult de atât, ieșeanul a ţinut să explice că unii producători nu fac decât să aplice anumite practici comerciale din anii 70-80, care nu sunt cu mult diferite faţă de acum.

Ai mai putea fi interesat și de: Prețuri uriașe la alimente înainte de Paște. Experții, avertisment de ultimă oră: „Prețul cărnii de porc are tendința de a crește pe piață”

pui vopsiți
pui vopsiți

„La ora actuală, pentru obținerea acestor pui galbeni, ca să zicem aşa, se utilizează substanțe naturale, respectiv, bulion, praf de gălbenele sau betacaroten (…) Deci nu este toxic! Nu are impact asupra sănătății omului (…)

Dacă marketingul cere pui galbeni, atunci li se oferă pui galbeni. Nu este nicio înșelare a populaţiei sau a consumatorului practica de a administra în hrana găinilor ouătoare sau a puilor de carne diferite substanțe sau aditivi furajeri. Tehnica era din 1970, când România exporta către URSS ouă, şi atunci se folosea în furajarea găinilor ouătoare bulion.

La noi, la fermă, există nişte bazine de zeci de tone, din anii ’80, în care se administra bulion în hrana găinilor ouătoare, pentru a se obține un ou cu un gălbenuș intens colorat în galben”, a declarat pentru Ziarul de Iaşi un producător din Iaşi, punând accent pe faptul că în ferma pe care o conduce nu se produc deloc pui galbeni, ci albi, normali.

În ceea ce îi privește pe cei care susţin ideea cărnii vopsite, producătorul spune că aceste idei „nu există decât în mintea unor oameni, care nu au expertiză, să spună asemenea elucubrații”.

Vezi mai multe știri: Produsele agroalimentare procesate în România vor avea un adaos comercial limitat până în 20%. Ministrul Agriculturii anunţă noul proiect legislativ