- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prognoza meteo 29 aprilie – 2 mai 2023. Vacanța românilor, stricată de ploi, lapoviță și ninsoare la munte

28 Apr, 23:05 • Bumbeneci Diana
Minivacanța de 1 mai vine cu vreme destul de rece. Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în următoarele 4 zile.
Prognoza meteo 29 aprilie - 2 mai 2023. Vacanța românilor, stricată de ploi, lapoviță și ninsoare la munte

Vremea va fi răcoroasă în cea mai mare parte a țării, anunță ANM. Cerul va fi temporar noros în regiunile vestice şi sud-vestice unde pe arii restrânse vor fi perioade cu averse, însoțite şi de descărcări electrice. La munte, la peste 1800 m altitudine, trecător vor fi sub formă de lapoviță sau ninsoare.

Prognoza meteo 29 aprilie – 2 mai 2023

Prognoza meteo 29 aprilie. La noapte, vremea va fi rece pentru această dată. Temperaturile minime se vor încadra în general între -3 şi 7 grade, cu cele mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali. Cerul va avea înnorări în jumătatea de vest a teritoriului, dar numai izolat spre dimineață vor fi posibile ploi slabe în Banat şi Crişana, iar în rest va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Se va produce brumă local în zonele depresionare din centru şi nord-est şi pe arii mai restrânse în sud şi est, mai ales în zonele deluroase.

În Capitală, vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 4…5 grade, mai scăzută spre 1 grad în zona periurbană, unde vor fi condiții de brumă.

Prognoza meteo 29 aprilie – sâmbătă

Vremea va fi răcoroasă în cea mai mare parte a țării, local chiar rece pentru această dată în orele dimineții. Cerul va fi temporar noros în regiunile vestice şi sud-vestice unde pe arii restrânse vor fi perioade cu averse, însoțite şi de descărcări electrice, precum şi în zona montană unde vor fi precipitații slabe, de scurtă durată, care la peste 1800 m altitudine trecător vor fi sub formă de lapoviță sau ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 şi 19 grade, iar cele minime între 2 şi 9 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali.

Mâine, în București, vremea se va menține predominant frumoasă, dar răcoroasă, mai ales dimineața. Cerul va fi variabil şi vântul slab. Temperatura maximă va fi de 17-18 grade, iar cea minimă de 4-7 grade, potrivit ANM.

Meteo duminică, 30 aprilie

Vremea se va încălzi uşor, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 22 de grade, iar cele minime în general între 3 şi 10 grade, valori normale pentru sfârşitul lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în a doua parte a zilei în zonele montane şi submontane unde local vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice; ploi slabe, de scurtă durată vor fi şi în zonele mai joase de relief din vest, centru şi parțial din sud, în timp ce în restul țării probabilitatea de ploaie va fi redusă. La munte, la peste 1800 m altitudine, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat.

Meteo București: Vremea va fi în general frumoasă şi în încălzire. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre orele serii şi la începutul nopții, când vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab. Temperatura aerului va avea valori normale pentru sfârşitul lunii aprilie, cu maxima în jurul valorii de 20 de grade şi minima de 6-9 grade.

Meteo luni, 1 mai

Regimul termic va fi caracterizat de valori agreabile, în jurul celor specifice începutului lunii mai; astfel, maximele, local uşor mai ridicate decât în ziua anterioară, vor fi de la 16-18 grade în nordul Moldovei, estul Transilvaniei şi pe litoral până la 22-23 de grade local în vest şi sud. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în a doua parte a zilei la munte (mai ales în Carpații Meridionali) şi în sud-vestul teritoriului, cu precădere în zonele submontane, unde pe alocuri vor fi averse şi izolat descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări noaptea în sudul Banatului şi în vestul Carpaților Meridionali. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade, mai mici în depresiunile Carpaților Orientali. Izolat vor fi condiții de ceață.

Conform ANM, în București, vremea va fi predominant frumoasă, iar regimul termic va fi caracterizat de valori agreabile, de altfel normale pentru prima zi a lunii mai; astfel, maxima se va situa în jurul a 21 de grade, iar minima va fi de 8…9 grade, mai scăzută în zona periurbană. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în a doua parte a zilei şi vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo marți, 2 aprilie

Vremea va fi predominant frumoasă, iar temperaturile se vor menține în jurul normelor perioadei, local uşor mai ridicate decât acestea în regiunile vestice. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în Banat şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 12 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali. Izolat vor fi condiții de ceață.

În București, vremea se va menține predominant frumoasă şi cu valori termice normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea minimă va fi de 6-9 grade.

Vezi și: Șoc pe litoralul românesc, cu puțin înainte de începerea sezonului estival! O renumită stațiune riscă să rămână fără atestat turistic. Ce se va întâmpla cu românii care și-au luat concediu în acele locuri?

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult