- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Radarele fixe, din nou în România. Ce vor păți românii care încalcă regulile

01 Nov, 13:10 • Bumbeneci Diana
România va avea din nou radare fixe. Șoferii care nu respectă regulile de circulație vor primi instant amendă, fără să mai fie nevoie de implicarea unui agent de circulație.
Radarele fixe, din nou în România. Ce vor păți românii care încalcă regulile

De mai bine de un deceniu, în România nu se mai găsesc radare fixe, deoarece acestea au fost declarate ilegale. Cu toate acestea însă, membrii Uniunii Europene oferă țării bani prin Planul Național de Redresare și Reziliență să creștem nivelul de siguranță pe șoselele din România, anunță Digi24.

Radarele fixe, din nou în România

În acest sens, România va primi zeci de milioane de euro pentru radare fixe, camere de supraveghere a traficului și limitatoare de viteză. Mai exact, Poliția Română are în plan să monteze 500 de camere video, 300 de radare fixe și 1000 de limitatoare de viteză pe drumurile publice. Toate vor costa 35 de milioane de euro, iar banii ar urma să vină din PNRR.

Ai mai putea citi: Frații Pavăl achiziționează noul sediu Booking. Valoarea întregului complex se ridică la peste 170 de milioane de euro

Radarele fixe, din nou în România. Ce vor păți românii care încalcă regulile
Radarele fixe, din nou în România. Ce vor păți românii care încalcă regulile

Echipamentele intră în componența unui sistem electronic pentru monitorizarea circulației pe care Ministerul Transporturilor vrea să îl implementeze.

Legislația va fi schimbată până în decembrie 2022, iar sistemul „e-SIGUR” să devină operațional în cel mult doi ani. Radarele fixe vor semnala comportamentul indisciplinat al șoferilor, dacă depășesc limita legală de viteză sau dacă trec pe culoare roșie a semafoarelor, mai anunță sursa citată.

În acest sens, numerele de înmatriculare ale autovehiculelor vor putea fi citite, iar toți cei care se vor abate de la lege vor fi automat amendați. Mai exact, țara noastră ocupă primul loc în Uniunea Europeană la numărul de decese și răniți grav pe drumurile publice. În 2021 au fost loc aproape 5.000 de accidente rutiere, soldate cu aproape 3.800 de răniți și 1779 de morți.

Ai mai putea citi și: Salariul unui preot în 2022. Câți bani ajung la un protopop, un episcop și chiar la Patriarhul Daniel

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult