- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Refugiații ucraineni, nevoiți să se întoarcă la război din cauza lipsei banilor promiși de Guvernul român

05 Sep, 20:41 • Constantin Cristina
Bugetul României a rămas fără bani pentru refugiații ucraineni. Aceștia sunt nevoiți să se întoarcă înapoi în zona de conflict din această cauză.
Refugiații ucraineni, nevoiți să se întoarcă la război din cauza lipsei banilor promiși de Guvernul român

Refugiații ucraineni din România trăiesc cu teama că vor trebuie să se întoarcă la război din cauza lipsei banilor promiși de Guvernul român. Totuși, aceștia recunosc că ajutorul financiar nu l-au mai văzut de luni bune, a scris antena 3 CNN.

Citește și: Guvernul României cere ajutor de la UE. România are nevoie de fonduri de 400 milioane de euro pentru a acoperi cheltuielile alocate refugiaților ucraineni

Refugiații ucraineni, nevoiți să se întoarcă la război din cauza lipsei banilor promiși de Guvernul român

„Sunt întârzieri pe partea de acordare a ajutorului financiar pentru chirie și alimente din partea guvernului. Există lipsă de fonduri. Lucruri pe care oamenii le simt”, spune Flavius Ilioni, preşedintele LOGS Timişoara.

Refugiați ucraineni
Refugiați ucraineni

Situația refugiaților devine tot mai îngrijorătoare. În acest moment, în țara noastră au venit de la începutul războiului patru milioane de ucraineni, iar o mare parte din ei au hotărât să se stabilească aici.

De asemenea, potrivit datelor de la Ministerul Muncii, circa 7.000 de cetățeni ucraineni s-au angajat în țara noastră, arătând că îşi menţine dezideratul de a integra refugiaţii ucraineni în România, atât prin sprijinirea angajatorilor români care au un deficit de lucrători calificaţi, cât şi prin susţinerea cetăţenilor plecaţi din zona de conflict pentru incluziunea pe piaţa muncii.

„De la începutul conflictului armat, respectiv de la data de 24 februarie 2022, 6.594 de cetăţeni ucraineni au fost încadraţi pe piaţa muncii din România, iar 500 de angajatori români şi-au arătat disponibilitatea”, arată reprezentanţii Ministerului Muncii, luni, într-un comunicat de presă.

Câți refugiați au cerut azil. Date oficiale MAI

MAI relatează că au fost emise 137.561 permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare din data de 18 martie 2022 și până acum. Totodată, au fost eliberate 93 permise de şedere în ultimele 24 de ore. Vineri, 16.144 de cetăţeni ucraineni, au intrat în România, anunța Poliția de Frontieră.

Începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 07.07.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 4.914.763 cetăţeni ucraineni. De la începutul războiului, aproape 3.5 milioane de ucraineni au intrat în România. 100.000 s-au stabilit temporar în țară. Totodată, numărul contractelor de muncă ale cetățenilor ucraineni încheiate după 24 februarie 2022 este 5.787.

Alte articole: Peste 3 milioane de ucraineni au intrat în România, de la începerea conflictului din Ucraina. Câți au cerut azil. Date oficiale MAI