- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România, mare problemă la nivel de servicii publice. Ambulanța rămâne fără aparatura medicală

23 Sep, 13:43 • Constantin Cristina
Peste 70% dintre ambulanțele din România sunt mai vechi de 10 ani, iar cele mai multe aparate sunt defecte. Iată declarațiile președintelui Federației Sindicale „Ambulanța” din România, Gheorghe Chiș.
România, mare problemă la nivel de servicii publice. Ambulanța rămâne fără aparatura medicală

Criză fără precedent. Peste 70% dintre ambulanțe sunt mai vechi de 10 ani, iar multe dintre aparate nu mai funcționează. Gheorghe Chiș, președintele Federației Sindicale „Ambulanța” din România a vorbit sâmbătă, la Antena 3 CNN, despre această mare problemă cu care se confruntă România.

Citește și: 120 de ambulanțe noi sunt pregătite să salveze cât mai mulți pacienți. Investiția se ridică la circa 6 milioane euro

România, mare problemă la nivel de servicii publice. Ambulanța rămâne fără aparatura medicală

„Se confirmă ceea ce eu am spus anul trecut când am ieșit public într-un miting de sensibilizare în București. Din păcate, de anul trecut din toamnă nu s-au întâmplat minuni. Ne găsim într-o situație critică. În acest moment noi lucrăm cu aproximativ 2.000 de mașini din care un procent de 70% sunt depăşite, sunt de peste 10 ani”, mai spus Gheorghe Chiș.

Președintele dezvăluie că problema nu este doar pe partea auto, ci si aparatura medicală este una învechită.

ambulanța
ambulanța

120 de ambulanțe noi sunt pregătite să salveze cât mai mulți pacienți

Mai mult, peste 120 de ambulanțe noi, de tip A2, destinate serviciilor de ambulanță județene, au fost predate pe 14 septembrie 2023. Noile achiziții sunt destinate să salveze cât mai mulți pacienți. Ambulanțele vor fi folosite pentru transportul mai multor pacienți pe targă și scaune, acestea fiind dotate cu truse de urgență de bază care includ oxigen și defibrilator semiautomat.

Așadar, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, desemnat ca unitate de achiziții centralizate pentru autospeciale, a semnat la începutul acestui an un contract subsecvent pentru achiziția a 122 de ambulanțe de tip A, destinate Serviciilor Publice de Ambulanță. Această achiziție, din fonduri europene este parte a Programului Operațional Regional 2014-2020 – Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale – Regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud, Sud-Vest, Vest, Nord-Vest, Centru.

Alte articole: Record la mâncat și băut! Românii au mâncat până au ajuns la urgențe de Paște. Ambulanțele au intevenit la peste 28.000 de apeluri