- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salarii de 2.500 de euro net/lună pentru şoferi profesionişti. Lista beneficiilor pe care le primesc pe lângă salariu

17 Jan, 17:21 • Stefan Simion
Salarii de 2.500 de euro net/lună. Din păcate, nu este vorba despre România, ci despre Irlanda, unde această categorie profesională este la mare căutare.
Salarii de 2.500 de euro net/lună pentru şoferi profesionişti. Lista beneficiilor pe care le primesc pe lângă salariu

Salarii şoferi profesionişti. O companie din Irlanda caută șoferi profesioniști care să lucreze full-time, contractul urmând să fie încheiat pe perioadă nedeterminată. Românii care intenţionează să plece peste hotare pentru un trai mai bun se pot orienta către Irlanda. Salariul unui şofer în această ţară este cuprins între 2.000 și 2.500 de euro pe lună net.

Salarii de 2.500 de euro net/lună pentru şoferi profesionişti plus numeroase beneficii

Dacă decizi să pleci în Irlanda ca şofer trebuie să ştii că lista beneficiilor pe care acest tip de angajat le primeşte este destul de lungă. Mai exact, angajatorii acordă:

  • discounturi de angajat;
  • program de lucru flexibil;
  • program de zi, 40 de ore pe săptămână;
  • rambursarea costurilor (bilet de avion către Irlanda și transport local);
  • ajutor la întocmirea documentelor necesare pentru a lucra în Irlanda.
  • carnet de conducere categoria B, fără antecedente;
  • constituie un avantaj cunoașterea orașului Dublin;
  • șoferul trebuie să încarce și să descarce marfa din dubă și să proceseze facturile.

Unde găseşti cele mai bune oferte de joburi în Irlanda

Irlanda oferă oportunități atât pentru profesioniști, cât și pentru muncitorii necalificați. În plus, ca cetățean român, dacă vrei să lucrezi în Irlanda nu ai nevoie de un permis de muncă. Dezavantajul este, însă, că este foarte mare concurenţa pe piaţa muncii, în condițiile în care rata șomajului este în jur de 4%.

Cel mai bine este să-ți găsești un loc de muncă înainte de a ajunge acolo. Informează-te cu atenție asupra domeniilor și locurilor de muncă disponibile, și află care sunt regulile de care trebuie să ții cont atunci când îți redactezi CV-ul. Cel mai simplu este să începi căutarea unui loc de muncă online.

Citeste si Din cauza automatizării, aproximativ 800 de milioane de locuri de muncă vor dispărea sau se vor transforma. Cum vor schimba roboții industria

Alege, apoi, orașul în care vrei să lucrezi. Ideal ar fi să depui cât mai multe CV-uri în cât mai mullte oraşe pentru a-ți crește șansele de a fi contactat de un angajator.

Nu există cerințe specifice legate de limbă dacă dorești să lucrezi în Irlanda, însă ca să-ți crești șansele de a obține un job cât mai bun și cât mai repede, este ideal să cunoști limba engleză, cel puțin la nivel conversațional. Este vorba de industrie – unde este nevoie de ingineri, în IT, dar și în sănătate și arhitectură. Locuri multe de muncă sunt și în educație, construcții și finanțe.

Cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile în zona metropolitană Dublin, în Gallaway, Cork și Limerick. Ține cont însă că și costul vieții este mai ridicat aici.

Locuri de muncă pentru necunoscătorii de limbă engleză

Cunoașterea limbii engleze cel puțin la nivel conversațional este un atuu atunci când îți cauți un loc de munca în Irlanda.

Dacă nu știi engleză, dar ai o calificare sau cel puțin experiență în anumite domenii, s-ar putea să-ți fie ușor să găsești un loc de muncă în depozite, în agricultură (în ferme) sau în producție.

Citeste si Aproape 700.000 de locuri de muncă vor fi disponibile în România. Iată când vor putea oamenii să beneficieze de aceste joburi

Salariile minime pentru șoferii de camion în UE, în 2023

2023 vine cu o serie de schimbări privind salariile minime ce trebuie plătite șoferilor de camion care lucrează în ţări membre UE. Printre țările cu schimbări în ce privește salariul minim de la 1 ianuarie 2023 se numără Austria, Belgia, Franța și Olanda, dar și România.

Iată mai jos lista cu salariile minime pentru șoferii de camion în țările din UE, în 2023, potrivit infotrucker.ro. Acestea sunt stabilite pe baza salariului minim național sau a contractelor colective pe ramură.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult