- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schimbare majoră în România! Toți românii care se angajează vor avea parte de noutatea deceniului!

12 Jul, 08:52 • Bumbeneci Diana
Se schimbă regulile de angajare pentru toți românii! Angajatorii vor avea de făcut mai multe lucruri importante pentru angajați.
Schimbare majoră în România! Toți românii care se angajează vor avea parte de noutatea deceniului!

Sunt vești noi pentru românii interesați de regulile de recrutare, interviu și angajare. Fiecare salariat român să știe că nu trebuie să mai ofere o serie de informații.

Toți românii care se angajează vor avea parte de noutatea deceniului!

O primă modificare impusă angajatorilor de Directiva privind transparența salarială este faptul că aceștia nu vor mai avea dreptul să ceară candidaților informații cu privire la istoricul salarial, fapt pentru care românii nu vor mai fi nevoiți să negocieze pe baza veniturilor din trecut.

Această Directivă a Uniunii Europene, care urmează să fie transpusă și în România, își propune consolidarea principiului egalității de remunerare pentru aceeași muncă sau pentru o muncă de aceeași valoare între bărbați și femei, iar asta înseamnă că unul dintre pilonii centrali este recurgerea la cât mai multă transparență în privința salariilor.

Salarii români
Salarii români

Vezi și: Cât de simplu! Cum să economisești bani în timpul unui concediu pe litoral

Pentru a întrerupe perpetuarea diferenței de remunerare între femei și bărbați care afectează în timp lucrătorii în mod individual, angajatorii ar trebui să se asigure că anunțurile de posturi vacante și denumirile locurilor de muncă sunt neutre din punctul de vedere al sexului și că procesele de recrutare sunt conduse în mod nediscriminatoriu, astfel încât să nu submineze dreptul la egalitatea de remunerare”, se arată în Directivă, potrivit avocatnet.ro.

În același timp, documentul mai face referire și la o mică ajustare în ceea ce privește anunțurile de recrutare. De exemplu, în anunțul de angajare, trebuie să apară nivelul inițial de la care se pleacă salariul, dar și alte componente ale remunerației lunare.

Angajatorilor nu ar trebui să li se permită să se intereseze sau să încerce în mod proactiv să obțină informații despre remunerația actuală sau istoricul salarial anterior al unui solicitant de loc de muncă”, scrie în directivă.

Această interdicție vizează, însă, doar discuția angajatorului cu candidatul. Însă acesta poate afla istoricul salarial în orice alt mod.

Vezi și: Industria videochatului va depăși în curând instituțiile publice din România! În timp ce țara are 1 milion de bugetari, instituțiile de videochat au ajuns la 400.000 de salariați cu contract de muncă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult