- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se confirmă oficial! Se construiește o nouă autostradă în România. Are 319 km și va fi gata în 2025

03 Aug, 19:38 • Bumbeneci Diana
Se construiește o nouă autostradă în România. Are 319 kilometri și ar urma să fie gata în 2025, iar investiția are o valoare de 600 de milioane de euro.
Se confirmă oficial! Se construiește o nouă autostradă în România. Are 319 km și va fi gata în 2025

Autostradă de la zero în România. Guvernul a aprobat, în cursul zilei de azi, proiectul de lege contractul de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii în valoare de 600 milioane de euro pentru susţinerea proiectului A7 Ploieşti – Paşcani.

Autostradă de 319 km  în România

Astfel, Executivul a adoptat proiectul de lege pentru aprobarea Contractului de finanţare – Autostrada A7 România – Cofinanţare aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă – dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 12 iunie 2023 şi la Luxemburg la 14 iunie 2023.

Actul normativ vizează o cofinanţare aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă şi este estimat că proiectul A7 va fi finalizat în anul 2025. Mai mult, data finală de disponibilizare a împrumutului este de până la 48 de luni, de la data semnării contractului de finanţare.

Autostrada A 7
Autostrada A 7

Te mai poate interesa și: CNAIR anunță un nou pas istoric pentru Autostrada Unirii. Opt constructori în cursa pentru contractul de aproape 3 miliarde de lei

Obiectivul principal al proiectului este reprezentat de construcţia unei autostrăzi cu o lungime de 319 km, profil 2×2 benzi de circulaţie, între Ploieşti şi Paşcani. Pentru facilitarea implementării, proiectul a fost divizat în 4 secţiuni, după cum urmează: Ploieşti – Buzău, cu o lungime de 63,25 km; Buzău – Focşani, cu o lungime de 82,44 km; Focşani – Bacău, cu o lungime de 95,9 km; Bacău – Paşcani, cu o lungime de 77,39 km”, prevede expunerea de motive a proiectului.

A7, denumită și Autostrada Moldovei sau Autostrada Unirii Principatelor Române este un drum aflat în construcție în România. Primele construcții pe o porțiune din ea au fost începute în 2016 și abandonate în anul următor, pentru a fi reluate de un nou constructor abia în primăvara lui 2019, iar finele lucrării ar putea avea loc în 2025.

Vezi și: Lovitură pentru milioane de salariați. Au fost anunțați românii care nu vor mai primi sporuri. Ministrul Muncii: „Au gândit că timpul trece, leafa merge”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult