- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sebastian Burduja, Ministrul Energiei, solicitare imediată a controalelor asupra furnizorilor de gaze naturale! Prețuri ridicate în mod nejustificat!

14 Nov, 09:42 • Oprea Alina
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a solicitat ca Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei să efectueze controale urgente asupra furnizorilor de gaze naturale, pentru a verifica motivul pentru care prețurile sunt atât de ridicate!
Sebastian Burduja, Ministrul Energiei, solicitare imediată a controalelor asupra furnizorilor de gaze naturale! Prețuri ridicate în mod nejustificat!

Sebastian Burduja, Ministrul Energiei, a dat ultimele declarații cu privire la prețurile energiei. Acesta a precizat cu onestitate că, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei  (ANRE) are, la momentul actual, în desfășurare mai multe controale care sunt efectuate la furnziorii de gaze naturale. Motivul pentru care acestea sunt efectuate este acela că se dorește a se vedea de ce și cum se mențin aceste tarife, în mod nejustificat, la un nivel ridicat. Sebastian Burduja susține că dețin einformații potrivit cărora sancșiunile aplicate acestor companii sunt la un nivel fără precedent.

Într-adevăr, prețurle de referință ale gazelor naturale erau mult mai mici în perioada caldă, acest lucru denotând faptul că acestea erau la cel mai redus nivel din ultimul an și jumătate, dar acest fapt era cauzat de vremea neobișnuit de caldă, care a afectat cererea de gaze deja afectată de apetitul redus al sectorului industrial, conform celor relatate de Bloomberg, citate de Agerpres și furnizate de Digi24.

Ai putea fi interesat și de: Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă un aspect foarte important. Schema de compensare pentru curentul electric este prevăzută în legislație până în martie 2025!

Sebastian Burduja, afirmă! Controale pentru furnizorii gazelor naturale!

Ministrul Energiei a fost cel care a solicitat, precum a precizat în data de 16 octombrie 2023, să fie efectuate controale la furnizorii gazelor naturale. Aceste controale nu au fost realizate fără motiv, întrucât furnizorii mențin tarifele foarte ridicate și în mod nejustificat. Ministrul Energieia afirmat că sunt efectuate multiple controale pentru acești furnizori, conform celor de la News.ro.

Sebastian Burduja, controale pentru furnizorii de gaze naturale!
Sebastian Burduja, controale pentru furnizorii de gaze naturale!

„Sunt în acțiuni de control. Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei are mai multe capitole deschise, cu mai mulți furnizori, și, din informațiile pe care le dețin și care vor fi publice, cred, în următoarea perioadă, există un nivel fără precedent al sancțiunilor, dar ăsta este subiect pe care ANRE-ul îl va lămuri”, a afirmat Sebastian Burduja. Burduja a adăugat, referindu-se la aceste controale, că le-a solicitat celor de la ANRE.”, a afirmat Ministrul Energiei, potrivit profit.ro.

Ai putea fi interesat și de: Complexul Energetic Valea Jiului are un investitor australian! Sebastian Burduja: „Ar putea oferi o soluție viabilă pentru îmbunătățirea flexibilității și rezilienței sistemului nostru energetic.”