- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Sprijin financiar pentru români până în iulie 2024. Sunt 357 de milioane de euro în joc!

01 Dec, 09:11 • Bumbeneci Diana
O formă importantă de ajutor va fi acordată românilor până în iulie 2024. Sunt 357 de milioane de euro puse în jocul acestui proiect.
Sprijin financiar pentru români până în iulie 2024. Sunt  357 de milioane de euro în joc!

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a aprobat oficial ordinul ce modifică și completează anexa la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 107/2017. Este vorba despre documentul ce face legătură la aprobarea schemei de ajutor de minimis „Sprijin pentru implementarea acţiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală”.

Sprijin financiar pentru români până în iulie 2024

Noul document de lege stabilește prelungirea duratei de valabilitate a schemei cu 6 luni, de la 31.12.2023 până la data de 30 iunie 2024, precum și majorarea bugetului schemei de ajutor de minimis de la 345.519.724 euro la 357.112.591 euro (echivalent în lei).

Te-ar mai putea interesa: Șeful Casei de Pensii confirmă oficial că pensiile vor întârzia în decembrie. Daniel Baciu: „Colegii mei sunt responsabili”

sprijin financiar
sprijin financiar

Mai mult, prin noul ordin se urmărește stabilizarea prevederilor schemei de minimis cu cele ale regulamentelor europene în vigoare. Datele au fost prezentate prin intermediul unui comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

„Schema de minimis vizează acţiunile specifice şi beneficiarii eligibili care intră sub incidenţa regulilor ajutorului de minimis, conform fişei tehnice a submăsurii 19.2 «Sprijin pentru implementarea acţiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală», din cadrul măsurii 19 «Sprijin pentru dezvoltarea locală LEADER» (DLRC – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunităţii), aferentă Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020”, se mai menționează în comunicat.

Vezi și: Reguli noi pentru crescătorii de porci. Ce trebuie să știi dacă ai un astfel de animal în gospodărie chiar pe final de 2023

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult