- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Telefoanele vechi sunt la mare căutare. Dacă ai și tu prin casă unul dintre aceste modele, poți obține până la 30.000 de euro

12 Feb, 13:15 • stefan.vlad
Telefoanele vechi sunt la mare căutare și pot fi vândute cu zeci de mii de euro pe platformele de vânzare la mâna a doua, dacă sunt păstrate în ambalajul original și în stare bună. Cel mai valoros este iPhone-ul 1.
Telefoanele vechi sunt la mare căutare. Dacă ai și tu prin casă unul dintre aceste modele, poți obține până la 30.000 de euro

Telefoanele vechi sunt la mare căutare. Dispozitivele de mai jos au fost la modă în anii 2000, dar odată cu progresul în domeniul telefoniei mobile, au devenit învechite. În plus, multe dintre aceste aparate nu mai sunt fabricate, deci sunt imposibil de obținut – cu excepția cazului în care le achiziționezi second-hand sau la licitații.

Telefoanele vechi sunt la mare căutare

Printre cele mai valoroase dintre vechile telefoane se numără Orbitel Citifone din 1987, Motorola StarTac din 1996, Ericsson R290 din 1999 și Nokia Sapphire din 2005.

Motorola StarTac: De la 470 de euro.

Orbitel Citifone: De la 1.200 de euro.

Nokia 3310: De la 1.500 de euro.

Ericsson R290: De la 2.000 de euro.

Nokia 7700: De la 2.500 de euro.

Nokia Sapphire 8800: De la 3.400 de euro.

Motorola 8000x: De la 4.000 de euro.

iPhone 1: De la 30.000 de euro.

Deoarece nu au acces la internet, nu trebuie să ne facem griji cu privire la tariful de date pe care îl plătim în mod obișnuit lunar. Opțiunea de economisire financiară intră și ea în ecuație pentru mulți utilizatori, deoarece este mai ieftin decât un smartphone, durează mai mult și, în plus, consumă mai puțin.

Toate telefoanele mobile trebuie să aibă baterii detașabile din 2027

Consiliul European a adoptat o nouă lege care va obliga producătorii de telefoane mobile să comercializeze în Uniunea Europeană produse ale căror baterii să poată fi înlocuite cu ușurință, de oricine, fără a fi nevoie de instrumente speciale sau expertiză.

Toate telefoanele mobile trebuie să aibă baterii detașabile din 2027.  Noile prevederi legale vor pune astfel capăt unei perioade îndelungate în care telefoanele mobile inteligente ieșeau din fabrică având baterii incorporate, etanșate, de cele mai multe ori lipite de spatele din sticlă al telefonului.

Din acest motiv, cei mai mulți dintre deținătorii unor astfel de telefoane erau până acum nevoiți să cumpere telefoane noi, atunci când bateria își încheia ciclul de funcționare, uneori chiar mai devreme de doi ani, ori să apeleze la service-uri de specialitate care să le înlocuiască, procedeul fiind costisitor și nu întotdeauna posibil. (Citește AICI mai multe detalii)