- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Terenul infestat din centrul Bucureștiului care va deveni Cartierul Justiției! Cum arată, de fapt, bucata de pământ cumpărată de autorități

26 Mar, 10:23 • Constantin Cristina
Cu o suprafață de 10 hectare, terenul din centrul Capitalei urmează să devină Cartierul Justiției, deși bucata de pământ s-a transformat într-un focar de infecție.
Terenul infestat din centrul Bucureștiului care va deveni Cartierul Justiției! Cum arată, de fapt, bucata de pământ cumpărată de autorități

Terenul din centrul Bucureștiului, cu o suprafață de 10 hectare e pe cale să devină Cartierul Jusțiției cu tot cu un focar de infecții. „Esplada” se mai numește și se află chiar pe Bulevardul Unirii, a relatat g4media.ro.

Citește și: Dobrogea este expusă riscului unui tsunami în Marea Neagră. Declarațiile inedite ale unui seismolog

Bucata de pământ este împărțită astfel, 4,3% deține Primăria Generală, iar restul se află pe proprietatea statului român prin Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și în proprietatea unor persoane fizice.

Terenul autorităților a ajuns o groapă de gunoi

Autoritățile intenționau să construiască, cu ani în urmă, pe terenul de 10 hectare, Cartierul de Justiție, însă proiectul nu a mai avansat și așa bucata de pământ a devenit o groapă de gunoi infectată, plină de moloz, deșeuri și plastice.

teren infestat
teren infestat

Pe lângă groapa de gunoi transformată, sunt și niște bălți cu o culoare diferită, posibil amestecături de apă cu ulei sau combustibili. Zilele trecute au fost văzute mai multe mașinării care forau în mijlocul unei platforme de beton care se afla în mijlocul terenului de 100.000mp, a transmis sursa citată.

Problema mare este că acest deșeu infectat se află în centrul Capitalei, având în vedere că vis a vis se află Biblioteca Națională, Ministerul Culturii, Tribunalul București și la o distanță de 100 de metri se află sediul Gărzii Naționale de Mediu. Mai mult, zilnic, trec mii de persoane pe lângă această groapă de gunoi care arată dezolant.

„Estetic arată foarte rău.Probabil că oricine se plimbă într-o zi aşa însorită, i-ar plăcea să fie curat şi frumos. Ar trebui camere de luat vederi, Poliţia să urmărească şi să le dea amenzi drastice. Nu se poate aşa ceva, este revoltător, vă spun!”, a declarat o bucureşteancă.

„Majoritatea cetăţenilor Capitalei şi-au exprimat dorinţa ca acolo să fie un parc, pentru că în zona respectivă avem doar un mic parc, Parcul Unirii şi atunci era foarte binevenit pentru dezvoltările urbane. O zonă ultracentrală a Municipiului Bucureşti, un pericol de îmbolnăvire, un pericol chiar şi pentru mediu. Până la urmă a devenit un gen de groapă de gunoi, acest teren pe care ar fi trebuit să se dezvolte Cartierul Justiţiei.”, a declarat Daniel Trifu, vicepreşedinte Eco-Civica.

Din acest proiect de care nu se mai aude nimic, mai exact din Cartierul de Justiție trebuia să se construiască 23 de instituții, precum: instanţe judecătoreşti (Curtea de Apel Bucureşti, Tribunalul Bucureşti şi Judecătoriile Sectoarelor 1-6 din Bucureşti), parchete (Parchetele de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi de pe lângă Judecătoriile Sectoarelor 1-6 din Bucureşti şi Direcţia Naţională Anticorupţie), alte instituţii de rang superior (Ministerul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii şi Inspecţia Judiciară), şcoli specifice sistemului judiciar (Institutul Naţional al Magistraturii şi Şcoala Naţională de Grefieri), alături de alte instituţii de organizare profesională pentru avocaţi, a detaliat sursa mai sus menționată.

Alte articole: Zeci de săteni din Satu Mare, blocati în propriile curți de un zid ridicat de firma care asfaltează drumul! Autoritățile locale: „E normal ca la fiecare șantier să apară disfuncționalități”