- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Top locuri de muncă bine plătite din România! Oamenii caută joburi ofertante la salarii din cauza inflației „Momentan nu vor fi înlocuite de roboți sau softuri”

15 Mar, 14:04 • Constantin Cristina
Cele mai bine plătite locuri de muncă din România sunt cele mai căutate de către români. Din cauza inflației, cetățenii se simt nevoiți să-și caute joburi care să le ofere salarii mia mari, dar și predictibilitate pe termen lung.
Top locuri de muncă bine plătite din România! Oamenii caută joburi ofertante la salarii din cauza inflației „Momentan nu vor fi înlocuite de roboți sau softuri”

Creșterea inflației a pus românii pe gânduri. Aceștia se văd nevoiți să-și găsească alte joburi, unde să fie plătiți mai bine, dar să aibă și siguranța de a lucra pe termen lung, a spus ziare.com.

Citește și: Locuri de muncă la stat în 2023. Mai multe instituții publice caută personal

Sorina Faier, expert în resurse umane a dat detalii cu privire la fenomenul migrației pe piața muncii și de ce românii aleg să-și schimbe locul de muncă. Specialistul a spus că printre locurile de muncă bine plătite, mai este și faptul că jobul oferă stabilitate pe termen lung.

„Printre joburile sigure și bine plătite se numără cele de specialiști IT, medici, avocați, analiști financiari, ingineri proiectanți, manageri de marketing, manageri de proiecte, ingineri de optimizare procese, ingineri din sectorul petrol și gaze, controlori de trafic aerian, piloți. Aceste joburi momentan nu vor fi înlocuite de roboți sau softuri, dar necesită o învățare și adaptare continuă pentru a ține pasul cu noutățile din piață și noile tehnologii”, a declarat Sorina Faier.

românii sunt în căutare de locuri de muncă
românii sunt în căutare de locuri de muncă

Expertul a menționat că în domeniul IT este nevoie mare de trei ori mai mare angajați, decât numărul candidaților și salariile sunt destul de mari. Aceasta adaugă că joburile care se vor dezvolta mult pe piața muncii, deoarece tehnologia este într-o evaluare continuă, ar fi: Chief Innovation Officer, Chief Technology Officer, Chief Transformation Officer, Chief Sustainability Officer.

„La fel, joburile din robotică și cercetare-dezvoltare și, în general, roluri care necesită un grad înalt de calificare, experiență și competențe specializate sunt sigure și bine plătite pe termen lung”, a adăugat Sorina Faier.

Factorul care îi face pe români să schimbe locurile de muncă

Inflația este în continuă creștere și de aceea, românii sunt îngrijorați și speră la salarii cât mai mari. Rata anuală a inflaţiei a crescut la 15,5% în februarie 2023, de la 15,1% în ianuarie 2023, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 22,35%, cele nealimentare cu 12,73%, iar serviciile cu 10,38%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Preţurile de consum în luna februarie 2023, comparativ cu luna ianuarie 2023, au crescut cu 0,98%, pe fondul scumpirii mărfurilor alimentare cu 1,85%, al celor nealimentare cu 0,45% şi serviciilor cu 0,70%.

Alte articole: 90.000 de locuri de muncă libere la stat! Educația se confuntă cu un deficit imens. Posturi libere și la alte ministere