- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un pod din România va fi demolat. Ce planuri are CNAIR

19 Mar, 20:30 • Fundeanu Madalina
Podul peste Siret de la Zvoriștea va fi demolat. CNAIR va construi un nou pod pe același amplasament.
Un pod din România va fi demolat. Ce planuri are CNAIR

Podul peste Siret de la Zvoriștea construit în anul 1933 pe DN 29 A Suceava – Dorohoi și care nu a fost reabilitat niciodată în cei 91 de ani de utilizare va fi demolat. CNAIR anunță că va construi un nou pod pe același amplasament, conform informațiilor relatate de Economedia.

Podul peste Siret de la Zvoriștea va fi demolat

Compania de Drumuri a lansat o licitație de aproape 70 de milioane lei cu finanțare 40% din Programul Transport pentru proiectarea și execuția unui nou pod peste Siret care îl va înlocui pe cel actual de la Zvoriștea, care se desprinde cu mâna.

Podul este în clasa tehnică V, „stare critică”. Contractul are o durată de 36 de luni, 12 pentru proiectare și 24 pentru execuție. Noua lucrare va avea o lungime de 173 metri, 5 deschideri, o deschidere principală în arc metalic peste Siret și grinzi prefabricate pentru celelalte deschideri. Lățimea totală va fi de 11,8 metri, iar carosabilul de 7,8 metri cu o bandă/sens. De la demolarea celui actual și până la execuția celui nou se va circula pe o variantă provizorie în aval de 340 de metri lungime.

Ai mai putea citi și: Lucrările pe Autostrada Sudului, puse pe pauză. Licitația pentru proiectarea lotului 4 Caransebeș-Lugoj a fost suspendată

Podul peste Siret de la Zvoriștea
Podul peste Siret de la Zvoriștea

„Elaborare DTAC, PTE, Asistenta Tehnica pe perioada executiei lucrarilor si executie lucrari la obiectivul „Pod DN 29A km 22+859”, este notat în SEAP.

Pentru a circula pe acesta, CNAIR percepe rovinietă. Pentru circulația rutieră este impusă o restricție de 7 tone, iar pentru pietoni a fost interzis accesul pe trotuare. Ofertele pot fi depuse până pe 19 aprilie. Prețul are o pondere de 40 % din valoarea contractului.

Prefectul Alexandru Moldovan, a anunţat la începutul lunii martie, într-o conferinţă de presă, că la Zvoriştea, pe DN 29 A, se va construi un nou pod peste râul Siret, în condiţiile în care actualul pod prezintă risc ridicat de distrugere. Acesta a precizat că s-a implicat direct în infrastructura rutieră, „chiar cu riscul de a deranja”, dar că o va face şi în continuare, pentru creşterea siguranţei în trafic, conform crainou.ro.

Vezi și alte știri despre: Incredibil! Se deschide un nou drum expres în România. Deschiderea traficului este estimată între 22-26 martie