- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Unde se află sensul giratoriu în care nu ai voie să te învârți mai mult de trei ori! „A patra oară se consideră carusel și se plătește”.

24 Sep, 18:47 • Cornel Ghimeșan
În România sunt tot felul de semne și reguli de circulație care le dau mari bătăi de cap șoferilor. Recent, mai multor români le-a atras atenția un sens giratoriu aflat în parcarea unui hotel de lângă DN1 pe Hula Bradului, județul Sibiu, despre care spun că este cel mai ciudat din România.
Unde se află sensul giratoriu în care nu ai voie să te învârți mai mult de trei ori! „A patra oară se consideră carusel și se plătește”.

Unde se află sensul giratoriu în care nu ai voie să te învârți mai mult de trei ori! Ce le-a atras șoferilor atenția este faptul că în sensul giratoriu respectiv nu au voie să facă mai mult de trei rotiri cu mașina.

Citește și Viața într-o casă aflată în mijlocul unui sens giratoriu! Familia care locuiește acolo din 1980 spune că s-a împăcat cu situația

Unde se află sensul giratoriu în care nu ai voie să te învârți mai mult de trei ori!

Motivul din spatele acestei reguli considerate bizare de foarte mulți șoferi a fost dezvăluit de reprezentanții Asociației Pro Infrastructura.

Deși legislația nu a stabilit cu exactitate de ce nu ai voie să faci mai mult de trei rotiri, cert este faptul că indiferent de sensul giratoriu, mulți șoferi nu reușesc să se încadreze și deseori produc accidente.

Totuși, specialiștii spun este posibil ca numărul maxim de rotiri să fie stabilit pentru a-i responsabiliza pe românii care îl folosesc.

Maxim de 3 ori, am zis! Aparent, în acest sens giratoriu nu ai voie să te învârți mai mult de trei ori, altfel… Dincolo de hazliul situației și de ingeniozitatea legendară a românilor și în materie de indicatoare rutiere, subiectul circulației prin girații este unul foarte serios și complicat care generează multă confuzie, fiind o enigmă totală pentru numeroși șoferi autohtoni.

Dovadă stau numeroasele incidente, de la simple înjurături la tamponări care-ți bagă mașina în service o lună și pe tine în spital, ajunse deseori în instanțele de judecată. Prea mulți șoferi nu știu cum să se încadreze și, dacă e nevoie, când și cui să acorde prioritate la intrarea, schimbarea benzii (în girațiile cu două sau mai multe benzi) și părăsirea sensului giratoriu”, au spus cei de la Asociația Pro Infrastructura.

Și cum orice ciudățenie nouă apare imediat pe rețelele de socializare, unde se nasc lungi dezbateri și acest sens giratoriu a apărut pe internet. Internauții nu s-au putut abține și au făcut tot felul de glume despre sensul giratoriu din Sibiu.

„A patra oară se consideră carusel și se plătește”, a scris un internaut.

 Se anunță noi schimbări drastice la plăcuțele de înmatriculare

Modificări importante la Codul Rutier privind plăcuțele de înmatriculare. Iată cum vor arăta abrevierile de la MAI și SRI.

Potrivit normelor de aplicare ale modificărilor Codului Rutier, se introduc noi formate pentru numerele de înmatriculare la nivel de primării, înlocuind abrevierile denumirilor localităților cu indicative numerice, pentru o identificare mai ușoară a vehiculelor în trafic.

În plus, conform noilor reguli, permisul internațional de conducere poate fi eliberat nu doar de către Asociația Automobil Club Român, ci și de către Direcția Permise de Conducere și Înmatriculări, scrie ziare.com.

Proiectul de hotărâre de Guvern a fost inițiat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și a fost aprobat în ședința de Guvern de vineri. Acesta aduce modificări și completări la Regulamentul de aplicare a Codului Rutier, care este reglementat prin Ordonanța de Urgență 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Scopul principal al acestor modificări este de a extinde cadrul legal referitor la interdicția de înmatriculare a unor vehicule și de a reglementa condițiile de eliberare a permisului de conducere internațional.

Proiectul de hotărâre aduce, de asemenea, modificări la normele privind numerele de înmatriculare locale pentru vehiculele lente, precum tramvaiele, troleibuzele, mopedele, mașinile și utilajele autopropulsate utilizate în construcții, agricultură, silvicultură, și tractoarele care nu necesită înmatriculare, precum și vehiculele cu tracțiune animală înregistrate de către consiliile locale. Conform noilor reglementări, în locul abrevierilor denumirilor localităților, numerele de înmatriculare vor include un indicativ numeric, care va fi stabilit ulterior prin ordin emis de ministrul Afacerilor Interne.

Proiectul propune, de asemenea, ca plăcuțele de înmatriculare ale autovehiculelor înregistrate la Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Protecție și Pază și, după caz, la Serviciul Român de Informații, să fie compuse din abrevierea denumirii instituției, scrisă cu litere majuscule, și un număr de ordine. Plăcuțele de înmatriculare actuale vor rămâne valabile până când autovehiculele care le folosesc vor fi radiate.

Citește și Pasajul Domneşti, primul sens giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei, va fi dat în trafic pe 15 noiembrie

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult