- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Unde se află „Ștrandul fără fund”, noua atracție a turiștilor. Oamenii merg să se trateze cu apă sărată

26 Jul, 21:06 • stefan.vlad
Unde se află "Ștrandul fără fund", noua atracție a turiștilor. Principalul motiv pentru care oamenii aleg să vină aici este că salinitatea este de de zece ori mai mare decât concentrația din Marea Neagră, fiind comparabilă cu cea de la Marea Moartă.
Unde se află Ștrandul fără fund, noua atracție a turiștilor. Oamenii merg să se trateze cu apă sărată

Unde se află „Ștrandul fără fund”, noua atracție a turiștilor. Ștrandurile cu apă sărată sunt la Ocnele Mari, județul Vâlcea, și au revenit din nou populare. Unul dintre ștranduri s-a creat pe o veche gură de mină, motiv pentru care concentrația salinității sale este de peste 300 grame la litrul de apă, în contextul în care cea din Marea Moartă este de 34%.

Citește și: Ultimele reguli la plajă în complexul turistic: Ține-ți hainele uscate, renunță la topless și lasă vaca sau oaia acasă! Camere video montate peste tot

Ștrandul fără fund”, noua atracție a turiștilor

La nici jumătate de kilometru distanță de Primăria Ocnele Mari se află „Ștrandul fără fund”, în imediata vecinătate a Parcului de aventură Buridava – cel mai mare din Oltenia. Acesta poate fi destinația perfectă de petrecere a timpului liber, precum și locul ideal pentru ameliorarea problemelor de sănătate.

Complexul este dotat cu două bazine cu apă sărată și o mini-piscină cu apă dulce pentru copii, unități de cazare, șezlonguri, baldachine, plaje cu nisip, loc de joacă și dușuri. Cel mai mare dintre bazine este prevăzut cu o zonă specială în care adâncimea nu depășește o jumătate de metru. În alt bazin, mai mic ca suprafață ocupată, adâncimea ajunge până la 2,2 metri.

În incinta sa, prețurile pentru închirierea unei camere sau a unui apartament în bungalouri, cu ieșire direct pe plajă, variază între 300 și 370 de lei/zi, potrivit Adevărul.ro.

Cât costă intrarea la ștrandurile cu apă sărată

O intrare la ștrand, pentru adulți, costă 35 de lei. Biletul permite ieșirea din ștrand pentru o perioadă de timp limitată la 5 – 10 minute. În caz contrar se poate achiziționa un bilet de acces cu două intrări/zi la prețul de 50 de lei/persoană.

Seara, în timpul săptămânii, între orele 18:00 – 20:00, accesul în ștranduri costă 20 de lei.

Pentru copiii cu vârste între 3 și 14 ani, tarifele variază între 15 și 25 de lei/zi, în funcție de numărul de intrări, iar seara este de 10 lei, de luni până joi inclusiv. Copiii sub trei ani au acces gratuit.