- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru cadrele didactice. Încep înscrierile în Corpul Național de formatori în domeniul mentoratului. Criteriile de participare

17 Mar, 08:27 • Lupu Alexandra
Cadrele didactice care vor să aibă calitatea de mentor se pot înscrie în Corpul Național de formatori. Apelul publicat de Inspectoratul Școlar Județean Harghita include criteriile pe care persoanele interesate trebuie să le îndeplinească.
Vești bune pentru cadrele didactice. Încep înscrierile în Corpul Național de formatori în domeniul mentoratului. Criteriile de participare

Cadrele didactice care vor să fie mentori se pot înscrie în Corpul Național de formatori, așa cum arată ultimele informații, publicate de Inspectoratul Școlar Județean Harghita. Apelul apare într-o adresă a Direcției Generale Management, Resurse Umane și Rețea Școlară din Ministerul Educației, conform portalinvatamant.ro.

Cadrele didactice pot deveni mentori

Primele informații arată că persoanele din învățământ care prezintă interes pot deveni martori, prin înregistrarea în cadrul Corpului Național de formatori. Apelul apare într-o adresă a Direcției Generale Management, Resurse Umane și Rețea Școlară din Ministerul Educației, respectiv, publicată de Inspectoratul Școlar Județean Harghita.

Înscrierea are loc în perioada 14.03.2023 – 21.03.2023. Pentru dobândirea acestei calități, cadrul didactic trebuie să îndeplinească anumite condiții specifice.

„Pentru completarea Corpului national de formatori in domeniul mentoratului de cariera didactica din invatamantul preuniversitar, inscris in Registrul national al formatorilor din invatamantul preuniversitar, in conditiile prevazute de art.5 din OME nr 6177/31.10.2022, dat fiind numarul mare al cadrelor didactice eligibile ca formabili in programele PROF III si PROF IV, va comunicam ca, in perioada 14.03.2023 – 21.03.2023, se realizeaza inscrierea cadrelor didactice pentru Corpul national de formatori in domeniul mentoratului de cariera didactica din invatamantul preuniversitar”, se prezintă în nota de la Ministerul Educației.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Se anunță proteste generale în învățământ chiar înainte de examenul de Bacalaureat. Ce nemulțumiri au profesorii

Conform informațiilor publicate, persoanele interesate trebuie să aibă calitatea de profesor mentor, mai exact, să fie înscrise în Registrul național al profesorilor mentori din învățământul preuniversitar. La fel de bine, cadrele trebuie să dețină un certificat pentru finalizarea unuia dintre programele de formare continuă (acreditate prin OME nr.4618/2021, referindu-ne la PROF I – Mentorat de carieră didactică sau PROF II – Mentorat de practică pedagogică), să aibă cel puțin gradul didactic II și un calificativ bine aferent pentru ultimul an de activitate.

Cadrele didactice pot deveni mentori. Se dă startul înscrierii în Corpul Național de formatori
Cadrele didactice pot deveni mentori. Se dă startul înscrierii în Corpul Național de formatori

De asemenea, persoanele în cauză trebuie să aibă disponibilitate pentru realizarea activităților necesare pentru formare în sistem mentoral, la nivelul unității de învățământ, în cadrul programelor PROF III și IV. În cele din urmă, cadrele trebuie să beneficieze de calitatea de formator, conform OME nr.4224/2022, dovedită printr-un certificat sau atestat. Pentru înscriere în perioada 14.03.2023 – 21.03.2023, persoanele interesate trebuie să acceseze următorul link http://bit.ly/PROFp0Formatori și să completeze câmpurile necesare.

Citește și: Învățământul privat din România, evoluție colosală. Numărului de elevi înscriși în școlile private din Capitală a crescut cu 144%, în ultimii 10 ani