- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Xi Jinping și-a trimis afaceriștii chinezi în România: o mare companie și-a deschis business-ul în țara noastră

07 May, 17:27 • Stefan Simion
Marile companii străine, precum Xi Jinping, intră tare în România și în afacerile ce vizează fabricarea de mobilă. Dacă până acum am fost obișnuiți mai degrabă cu investiții din Occident, de această dată este vorba despre o injecție de capital din China, statul care e pregătit să distrugă hegemonia SUA.
Xi Jinping și-a trimis afaceriștii chinezi în România: o mare companie și-a deschis business-ul în țara noastră

Uerom Furniture, o companie-gigant din statul lui Xi Jinping, a deschis deja o fabrică de mobilă în Orăștie, județul Hunedoara. 150 de locuri de muncă au fost create deja.

Citește și: Joe Biden s-a întâlnit cu Xi Jinping. SUA și China au vorbit despre pace, la G20

„Grupul UE, un jucător important pe piața mondială a fabricării de scaune, și-a îndeplinit astăzi misiunea de a amplasa o fabrică în zona Balcanilor, în municipiul Orăștie, județul Hunedoara.

În viitorul apropiat, viziunea este de a dezvolta producția la o capacitate mult mai mare. Prin deschiderea fabricii Uerom Furniture, județul nostru și municipiul Orăștie devin o referință strategică pentru IKEA – liderul de piață care furnizează mobilă de calitate la prețuri avantajoase”, a transmis Instituția Prefectului din județul Hunedoara, potrivit SpyNews.

Potrivit informațiilor făcute publice pe pagina de Facebook a fabricii, compania oferă angajaților salarii care încep de la 3.200 de lei net, pentru operatori asamblare, și ajung până la 3.520 de lei pentru cusători. La aceste sume se adaugă și diverse bonusuri și facilități.

Xi Jinping
Xi Jinping

Noi investiții din partea Chinei lui Xi Jinping, dar și din partea Austriei lui Karl Nehammer, politicianul care a refuzat România în Schengen

Noi investiții străine au venit în 2023 și din partea austriecilor, la Arad, în localitatea Ghioroc. 400 de milioane de euro au fost investite pentru deschiderea unei fabrici de tractoare, ceea ce înseamnă alte 600 de noi locuri de muncă.

În fabrica austriacă ar urma să fie asamblate aproximativ 400 de tractoare, care vor fi vândute în Europa de Est.

„Producţia din România va fi focusată pe toate ţările de est ale Europei şi pe Orientul Mijlociu. În acest an (2022 – n.r.) vom dezvolta şi proiectul pentru fabrica de remorci şi mecanisme hidraulice şi cutii de viteză. Vor fi peste o sută de locuri de muncă în prima fază, iar în patru – cinci ani vom ajunge la 600 de locuri de muncă. Investiţia va fi de peste 400 de milioane de euro, pe o suprafaţă de zece hectare. Avem deja o comandă de 1500 de tractoare, dintre care 40 pentru România”, a declarat Patrick Monac, managerul consorţiului de firme care ar urma să activeze la Ghioroc.

Alte articole: Putin părăsit chiar și de prieteni! Xi Jinping îl critică direct pe liderul de la Kremilin. China este împotriva războiului nuclear

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult