- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Zeci de români au fost trași pe sfoară și au rămas fără bani în conturi! Metoda folosită din ce în ce mai des de hackeri pe Facebook

17 Jan, 08:43 • Fundeanu Madalina
Metoda prin care zeci de români au rămas fără bani în conturi, după ce au accesat link-uri de pe Facebook. Polițiștii transmit un semnal de alarmă.
Zeci de români au fost trași pe sfoară și au rămas fără bani în conturi! Metoda folosită din ce în ce mai des de hackeri pe Facebook

Mai mulți români au rămas fără sume uriașe de bani în cont, după ce au accesat reclame de pe Facebook. În medie, prejudiciile sunt în jur de 10.000-15.000 lei, conform datelor transmise de Antena 3 CNN.

Metoda prin care zeci de români au rămas fără bani în conturi, după ce au accesat link-uri de pe Facebook

În anul 2023, aproximativ 86 de persoane din Harghita au fost ținta hackerilor. Românii au accesat aşa-zise platforme de investiţii cu reclame stranii postate pe reţele de socializare, adesea pe Facebook, şi au transmis date personale unor pretinşi „analişti financiari”.

De la începutul acestui an și până acum, alte 16 persoane au reclamat că au fost înşelate în acelaşi mod, a informat Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita.

Ai putea fi interesat și de: Schimbări majore pentru Messenger şi Facebook! Meta anunță ce se întâmplă cu apelurile și mesajele

metoda de fraudă folosită pe Facebook
metoda de fraudă folosită pe Facebook

„În ciuda informărilor transmise în ultima perioadă, tot mai multe persoane cad victime ale infracţiunilor informatice.

Astfel, aceste persoane, după ce au vizionat diferite reclame pe platformele de socializare, care promovau achiziţia de acţiuni la mari companii cunoscute din România, au fost contactate de persoane ce le-au solicitat să furnizeze date personale şi date ale conturilor bancare şi să procedeze la instalarea aplicaţiei ANYDESK pe telefonul mobil.

Ulterior, persoanelor respective le-au fost sustrase sume importante de bani din conturi fără acordul acestora”, se arată în informarea IPJ Harghita, potrivit Agerpres, citat de sursa menționată anterior.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciile sunt în jur de 10.000-15.000 lei.

Polițiștii au atras atenția asupra faptului că cetățenii trebuie să fie foarte atenți la link-urile pe care le accesează în mediul online.

În plus, metoda de înşelăciune cea mai utilizată de hackeri se realizează prin intermediul reclamelor plasate pe reţeaua de socializare Facebook, „în care se promit câştiguri fabuloase în perioade scurte de timp”.

Cetățenii sunt îndemnați să nu divulge date personale, cum ar fi CNP-ul, sau alte date bancare „reprezentanţilor” acestor platforme care se prezintă „analişti financiari”, indiferent de insistenţa lor şi de presiunile pe care le fac.

Vezi mai multe știri: Prețul polițelor RCA a fost modificat din nou. Care sunt categoriile de șoferi care vor plăti mai puțin