- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Vodafone Romania reduce tarifele standard de roaming cu 4 eurocenti

02 Jun, 13:56 • Redactia DailyBusiness
Vodafone Romania a anuntat miercuri ca va reduce cu 4 eurocenti, incepand cu 11 iunie, tarifele standard de roaming Vodafone World pentru serviciile de voce in tarile Uniunii Europene, conform normelor Comisiei Europene.
Vodafone Romania reduce tarifele standard de roaming cu 4 eurocenti

Clientii companiei vor beneficia de noile tarife pentru apelurile efectuate si pentru apelurile primite in statele membre ale Uniunii Europene si in tarile din Spatiul Economic European (EEA) – Islanda, Liechtenstein si Norvegia, precum si in Elvetia.

Astfel, atat abonatii Vodafone, cat si utilizatorii cartelei Vodafone care calatoresc in state membre ale Uniunii Europene, in EEA, precum si in Elvetia vor plati 0,39 euro pe minut pentru un apel efectuat catre orice destinatie din Uniunea Europeana, EEA si Elvetia, fata de 0,43 euro in prezent.

Totodata, clientii vor plati 0,15 euro pe minut pentru un apel primit pe teritoriul Uniunii Europene, EEA si Elvetiei, fata de 0,19 euro, tariful existent.

Tarifele mentionate sunt fara TVA, potrivit companiei.

De asemenea, Vodafone Romania isi extinde reteaua de operatori preferati, disponibili in toate regiunile lumii. Astfel, clientii beneficiaza de tarife mai mici pentru serviciile de roaming si in zonele din afara Uniunii Europene, prin 56 de operatori preferati Vodafone din tot atatea tari.

De exemplu, un client Vodafone Romania care calatoreste in Egipt va plati 0,5 euro pe minut pentru un apel local efectuat utilizand reteaua Vodafone Egipt (operator preferat Vodafone), fata de 0,75 euro pe minut prin alti operatori, beneficiind astfel de o reducere a costurilor de 33%.

In acelasi timp, clientii Vodafone Romania au la dispozitie si optiunea Vodafone Passport, prin care clientii aflati in strainatate pot efectua apeluri la tarifele lor nationale, la care se adauga o taxa de conectare pentru fiecare apel.

Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc., avea 9,73 milioane de clienti la 31 martie 2010. In prezent, Vodafone are divizii in 31 de tari pe 5 continente si peste 40 de retele partenere in intreaga lume.