- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Parc de distractii de 25 mil. euro in Bucuresti, in locul unei fabrici de diamante (Video)

17 Aug, 14:25 • valentin..nicolae
Compania romaneasca Rami Dacia, singurul producator de diamante sintetice din Europa de Sud-Est, construieste un parc de distractii de 25 milioane de euro in Capitala. Vezi cum arata un proiect dezvoltat sub supravegherea unui expert implicat si in construirea Disneyland Paris.
Parc de distractii de 25 mil. euro in Bucuresti, in locul unei fabrici de diamante (Video)

Terra Park va fi dezvoltat pe un teren cu o suprafata de 30.000 metri patrati, situat chiar in locul unde functioneaza unitatea de productie a companiei, pe bulevardul Timisoara, in apropiere de Politehnica. Parcul va fi deschis la inceputul lunii septembrie.

Compania Rami Dacia a hotarat sa relocheze productia de diamante, insa momentan aceasta activitate continua sa fie derulata in unitatea de pe bulevardul Timisoara. Oficialii companiei au mentionat ca in prezent sunt in cautarea unor parcuri industriale pentru mutare.

Pentru moment, compania va dezvolta doar o prima faza a parcului de distractii. Aceasta va cuprinde circa 30 de atractii (impartite in doua zone-exterior si interior), patru restaurante pe sistem self-service, un magazin de suveniruri si o parcare de 500 de locuri. Printre atractii se numara un mic roller-coaster, o platforma care se ridica la o inaltime de 53 m, un tobogan de apa cu barci, bumper-cars, carusele, trenulete si o roata panoramica.
[dbvideo=706]

“Proiectarea si studiile pentru parc au inceput acum doi ani, iar constructia propriu-zisa in aceasta vara. Consider ca ridicarea Terra Park in 78 de zile de la inceperea lucrarilor este un obiectiv realizabil”, a declarat Eric Eberhart, directorul general al parcului, care a participat la dezvoltarea Walt Disney Parks din California, Paris si Tokyo.

El estimeaza ca parcul din Bucuresti va atrage aproximativ 600.000 de vizitatori in primul an de functionare.

 “Acum este prima parte a investitiei, de 25 milioane de euro. Banii provin atat din fonduri proprii, cat si din credite. Nu ne asteptam la profit in urmatorii 3 ani”, a declarat Doina Gangoe, executive manager Terra Park si administrator al Rami Dacia.
[dbvideo=707]

A doua parte a investitiei presupune instalarea unui roller-coaster mai mare si construirea unui hotel in apropiere.“Inca nu este nimic stabilit pentru a doua parte a investitiei. Asteptam sa vedem cum vor decurge lucrurile in prima faza”, a spus Doina Gangoe.

Rami Dacia vrea sa inaugureze parcul pe 10 septembrie. Accesul la fiecare atractie se va face in baza unui card cu puncte ce va fi incarcat la casierie principala.

Actionarii Rami Dacia sunt Asociatia Salariatilor Rami Dacia cu participatie de circa 79% si AVAS cu aproape 22%. In 2009, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 1,8 milioane de lei si pierderi de 1,1 milioane de lei.

Si Piedone promite parcuri pana la sfarsitul anului

Tot astazi au fost prezentate planurile pentru Oraselul
Copiilor din Parcul Tineretului din Capitala, care va costa Primaria Sectorului 4 circa 6
milioane de euro si care va fi deschis in prima faza la 1 decembrie cu „tara
lui Mos Craciun”. In mai 2012 parcul va fi inaugurat integral.

Oraselul Copiilor va ocupa in total 519.000mp, dintre care 259.000
mp in zona „Lumea Copiilor” (langa Palatul Copiilor). Printre atractii se vor numara plaje de nisip in forma de Tom si
Jerry, balansoare suspendate, perdele de apa cu proiectii animate si o roata
panoramica.

„De la 1 septembrie, cei care nu vor adapta spatiile pe care le detin
la cerintele europene si la noua structura de poveste a zonei vor fi dati afara.
Le-am spus ca daca au constructii, indiferent de inaltime, trebuie sa le refaca
astfel incat sa aiba un design exterior de poveste, iar in interior sa desfasoare
activitate de agrement”, a spus Cristian Popescu-Piedone, edilul sectorului 4.