LIFESTYLE

Top 3 case ale viitorului proiectate de studenti si expuse in Orasul Soarelui

21 iulie 2014, ora 18:49   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
rhome.jpg
Primele trei locuri intr-o competitie a caselor viitorului derulata la Versailles, Orasul Soarelui, au fost ocupate de echipele din Italia, Franta si Olanda. Vezi pe ce loc s-a situat proiectul studentilor din Romania.

Finala Solar Decathlon Europe 2014, care s-a desfasurat in perioada 27 iunie 14 iulie la Versailles, Franta, a fost castigata de echipa italiana cu proiectul Rhome for DenCity. Acesta a acumulat 840 de puncte in cadrul a 10 probe de concurs.Locurile II si III au fost obtinute de echipa franceza Atlantic Challenge cu proiectul Phileas, respectiv de echipa olandeza Delft cu proiectul A Home with a Skin.

Prototipurile expuse in Orasul Soarelui (La Cit du Soleil), situl amenajat special pentru finala Solar Decathlon Europe, au fost monitorizate constant cu ajutorul unor senzori instalati in fiecare camera, ceea ce a permis evaluarea proiectelor in cadrul a trei categorii bilantul energiei electrice, functionarea casei si conditiile de confort.

De asemenea, echipele au fost jurizate de sase paneluri internationale formate din cei mai cunoscuti experti din fiecare domeniu (comunicare si constientizare sociala; design urban, transport si accesibilitate; arhitectura; inginerie si constructii; eficienta energetica; dezvoltare sustenabila).

Un alt criteriu important de jurizare a fost inovatia.Echipa de studenti romani EFdeN, singura din Europa Centrala si de Est calificata direct in finala Solar Decathlon Europe 2014, s-a clasat pe locul 19, acumuland 348 de puncte.

Cele mai bune punctaje obtinute de echipa din Romania au fost in cadrul Inginerie si constructii (56 de puncte), unde EFdeN s- a clasat pe locul 13 din 20, si Arhitectura (54 de puncte), spun reprezentantii Schneider Electric, unul dintre sustinatorii de proiecte participante la concurs.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Gheorghe Jescu a spus:
22/07/2014 12:53
Cateva detalii: Romania a avut una din cele mai mari case (daca nu chiar cea mai mare din concurs) si unul din cele mai complexe proiecte.
Proiectul romanesc, EFdeN, a fost printre putinele care nu a beneficiat la montaj de sprijinul constructorilor profesionisti, fiind executat in totalitate de studentii voluntari.
Din cauza marimii si complexitatii proiectului si fara ajutor profesionist, studentii romani n-au reusit sa-l finalizeze la nivelul de finisare prevazut in cele 10 zile alocate (as vrea sa vad cate firme de constructii din Romania si nu numai ar reusi sa dea o casa, fie si modulara, la gata, perfect functionala si mobilata in 10 zile) si n-au punctat la prima etapa de jurizare. Muncind zi si noapte, dormind 3-4 ore pe zi, cei 40 de studenti voluntari au reusit sa aduca proiectul la nivelul in care sa fie acceptat in concurs, tocmai datorita determinarii si efortului lor, recunoscute de organizatori.
Proiectul EFdeN a cumulat peste 85000 (!) de ore de munca si sprijinul a numerosi sponsori, incluzand tehnologii de varf in constructii si instalatii. Tot respectul pentru acesti tineri si pentru cei care i-au sprijinit. Cat despre cei care ar fi trebuit sa o faca si nu au facut-o, dar ar fi vrut sa se lipeasca de succesul lor, poate vorbim alta data.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 21 Februarie 2020, 02:13
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter