- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Patriarhia Romana cere falimentul Business Media Group pentru o datorie de 33.000 euro

11 Aug, 13:14 • gecad.epayment
Patriarhia Romana cere falimentul grupului Business Media Group (BMG) pentru o datorie de 140.000 de lei (peste 33.000 euro), reprezentand chiria pentru cele 8 apartamente ocupate de companie in blocul Patriarhiei, pe bulevardul Regina Maria, a declarat pentru DailyBusiness parintele Ionut Corduneanu.
Patriarhia Romana cere falimentul Business Media Group pentru o datorie de 33.000 euro

Potrivit reprezentantului Patriarhiei, BMG nu si-a mai achitat chiria si intretinerea aferente celor 8 opt apartamente din februarie pana in mai, cand au parasit imobilul.

„Am facut plangere si la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), pentru ca efectiv nu putem da de ei, au disparut si de la sediul lor din Calea Serban Voda (unde se afla BMG International, companie detinuta de doi actionari de la BMG Group). De la banca, ne-au spus ca au datorii imense la stat”, a mai spus Corduneanu.

Dosarul prin care se solicita falimentul BMG a fost depus pe data de 6 august, iar primul termen de judecata a fost stabilit pentru 21 septembrie, potrivit site-ului Tribunalului Bucuresti.

Patriarhia Romana nu este insa singura care cere falimentulul grupului media. Tot pe site-ul Tribunalului Bucuresti apar inregistrate dosarul in care publisherul britanic Haymarket Publishing Services (editorul revistei Campaign, care a aparut si in Romania) solicita falimentul BMG, la fel ca si agentia de marketing direct full services Hit mail si firma de proiectare si constructii Art Group.

In martie anul acesta, saptamanalul BusinessWeek, editat de BMG, a fost inchis, dupa ce anterior, publisherul hotarase sa inlocuiasca temporar editiile de print ale revistelor BusinessWeek, Business Review si Biz cu editii digitale ale celor 3 titluri.

Business Media Group (BMG) este un grup independent de media, fondat in 1995 care editeaza titlurile mentionate si organizeaza evenimente ca Zilele Biz, BizForum, Business Review Forum, BizAcademy.

Reprezentantii BMG nu au putut fi contactati pana la ora publicarii articolului.