- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

27 de sectoare de plaja de pe litoral vor fi impartite hotelierilor

13 May, 17:59 • Redactia DailyBusiness
Un numar de 27 de sectoare de plaja de pe litoralul romanesc, dintr-un total de 51, se afla in administrarea DADL si vor fi impartite hotelierilor, a declarat Laurentiu Marin, directorul institutiei, citat de Mediafax.
27 de sectoare de plaja de pe litoral vor fi impartite hotelierilor

Directia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) a reziliat contractele a peste 40 de operatori, care concesionasera suprafete de plaja pe o perioada de mai multi ani, dar acestia au atacat decizia si au fost repusi in drepturi.

Laurentiu Marin a precizat ca exista sectoare libere care vor fi impartite hotelierilor in toate statiunile de pe litoral, cu exceptia statiunii Costinesti. El a mai spus ca, deocamdata, nu a fost stabilita modalitatea prin care plajele vor reveni hotelierilor, aceasta urmand sa fie realizata printr-un ordin comun al Ministerului Mediului si Ministerului Turismului.

De asemenea, directorul DADL a declarat nu au fost stabilite nici suprafetele de plaja rezidentiale, pentru destinatii sportive sau cele comunale.

Turistii vor putea merge pe oricare din aceste suprafete de plaje, chiar daca nu vor inchiria sezlonguri, si nu trebuie sa le fie limitat accesul de catre cei care vor inchiria sectoarele de plaja, a aratat Marin.