- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Aeroportul Mihail Kogalniceanu a raportat cu 31% mai multi pasageri in primele 11 luni

17 Dec, 15:08 • Redactia DailyBusiness
Numarul total al pasagerilor inregistrati pe Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta in primele 11 luni a fost de 89.375 persoane, in crestere ca 31% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui bilant anuntat joi de companie.
Aeroportul Mihail Kogalniceanu a raportat cu 31% mai multi pasageri in primele 11 luni

Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta a incheiat primele 11 luni din 2009 cu un profit net de 580.000 lei, fara a preciza si valoarea obtinuta in acelasi interval din 2008.

Principalele lucrari de investitii efectuate de societate in 2009 au vizat modernizarea parcarii auto din zona publica prin dotarea cu un sistem de acces electronic cu taxare, optimizarea sistemului de control de securitate, prin achizitia unui echipament
mobil de control al bagajelor de cala si realizarea in terminalele de pasageri a 8 porti de acces si control electronic.

De asemenea, in cadrul programului de indepartare a pasarilor si a animalelor care constituie un risc major pentru siguranta aeronavelor, s-au completat mijloacele de indepartare a pasarilor, prin dotarea cu 5 tunuri cu propan.

Programului Strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare pentru perioada 2002-2015 cuprinde si realizarea unui terminal cargo.

In acest scop, au fost obtinute documentele de avizare pentru montajul si punerea in functiune a halei metalice achizitionate si care urmeaza sa fie finalizate in primul semestru al anului 2010.

In vederea pregatirii de noi proiectii a fost realizat studiul de fezabilitate pentru modemizarea si reabilitarea sistemului electroenergetic al aeroportului.

De asemenea, se are in vedere realizarea un studiu de fezabilitate si incheierea unui contract pentru expertiza si proiectarea lucrarilor de interventii in terminalele de pasageri, conform cerintelor aderarii la spatiul Schengen.