- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Aeroporturile Otopeni si Baneasa se vor redeschide la ora 15:00

19 Apr, 11:04 • Redactia DailyBusiness
Comitetul guvernamental pentru situatii de urgenta a decis ca la ora 15:00 sa fie redeschise inca opt aeroporturi, printre care cele din Otopeni si Baneasa.
Aeroporturile Otopeni si Baneasa se vor  redeschide la ora 15:00

Celelalte sase aeroportui care se redeschid la ora 15:00 sunt Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Satu Mare si Baia Mare, potrivit Mediafax.

Aeroporturile din Targu Mures, Bacau, Iasi, Suceava, Constanta si Tulcea raman in continuare inchise, dar exista „o probabilitate destul de mare” sa fie redeschise marti dimineata, la ora 7.00, a aratat premierul Emil Boc.

Situatia acestor aeroporturi va fi stabilita luni seara, la ora 21.00.

Seful Guvernului a atentionat ca redeschiderea aeroporturilor nu inseamna ca pasagerii pot pleca spre orice tara si le-a recomandat acestora sa verifice destinatiile de calatorie la companiile care emit biletele.

Premierul a mai aratat ca, din datele disponibile, in urmatoarele doua zile nu vor fi inregistrate maxime admise de poluanti la sol si nu se recomanda populatiei masuri speciale de protectie.

Spatiul aerian romanesc, inchis din cauza norului de cenusa provocat de eruptia unui vulcan din Islanda, a fost redeschis partial luni dimineata, la ora 9.00, cand aeroporturile din Timisoara si Arad au redevenit operationale.

Secretarul de stat in Ministerului Transporturilor Marin Antona a anuntat, duminica seara, ca primele aeroporturi care vor fi redeschise in Romania, de la inchiderea spatiului aerian, vor fi cele din Timisoara si Arad, iar daca „lucrurile vor continua sa evolueze in acest ritm” probabil ca luni, la ora 15.00, vor redeveni operationale si aeroporturile din Craiova, Bucuresti si Constanta.

El nu a putut preciza cand va fi redeschis complet tot spatiul aerian din Romania.

Un nor de cenusa provocat de eruptia unui vulcan in Islanda perturba traficul aerian in Europa, determinand inchiderea spatiilor aeriene din mai multe state.

Traficul aerian pe intreg teritoriul Romaniei a fost inchis incepand de sambata, ora 18.00.

Aproape 100 de curse aeriene din si spre Romania au fost anulate vineri, iar sambata 270. Pentru duminica si luni, doua companii – Tarom si Blue Air – au anulat 70, respectiv peste 30 de zboruri.