- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

ANAT solicita MT reducerea TVA-ului din turism la 9%

28 Oct, 17:07 • Redactia DailyBusiness
Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) din Romania solicita Ministerul Turismului si Finantelor reducerea cotei de TVA la toate serviciile turistice si alinierea la cota unica de 9%, aplicabila actualmente exclusiv serviciilor de cazare.
ANAT solicita MT reducerea TVA-ului din turism la 9%

„In ultimele zile am asistat cu ingrijorare la vehicularea, in mass-media, a unor speculatii prin care se sugereaza ca o solutie pentru redresarea bugetului ar fi cresterea cotei de TVA dupa 1 ianuarie 2010”, au spus reprezentantii ANAT.

Acestia au precizat ca in tarile din vestul Europei, in conditii de severa criza economica, masurile luate pentru aplatizarea efectelor negative au vizat o relaxare fiscala prin reducerea cotelor de TVA la serviciile de cazare in hoteluri in Germania (de la 22% la 7%) si a cotei de TVA aplicabila serviciilor prestate in restaurante in Franta.

De asemenea, ANAT sustine ca turismul romanesc are nevoie de sprijin din partea autoritatilor statului intr-o perioada de criza si ca acesta poate si trebuie sa fie o ramura importanta a economiei nationale, care sa contribuie decisiv la relansarea economica a Romaniei.