- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Anton, MT: Spatiul aerian romanesc s-a redeschis in totalitate

20 Apr, 09:27 • Redactia DailyBusiness
Spatiul aerian romanesc s-a redeschis in totalitate, luni seara, fiind operationale si aeroporturile din Targu Mures, Bacau, Iasi, Suceava, Constanta si Tulcea, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Transporturilor (MT), Marin Anton.
Anton, MT: Spatiul aerian romanesc s-a redeschis in totalitate

Potrivit lui Marin Anton, compania Tarom a pierdut aproximativ trei milioane de euro in zilele in care nu a putut opera, inclusiv in ziua de luni. „Dar si companiile private au pierdut foarte mult”, a adaugat secretarul de stat, citat de Mediafax.

La nivel european, Anton a spus ca sunt inchise inca aeroporturile din Munchen, Paris, Frankfurt, precum si cele din Danemarca.

Zborurile de incercare de luni au fost efectuate de Romania alaturi de Marea Britanie, Ffanta, Germania, Italia si Ucraina, a mai spus Anton.

La randul lui, directorul general al Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian – Romatsa, Bogdan Donciu, a spus ca spatiul aerian romanesc este curat.

Anterior, Donciu a dcelarat, ca traficul aerian va fi reluat pe toate aeroporturile din tara in cursul noptii de luni spre marti.

Luni, la ora 15.00, au fost redeschise opt aeroporturi, respectiv cele din Otopeni, Baneasa, Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Satu Mare si Baia Mare. Ramasesera inchise aeroporturile din Targu Mures, Bacau, Iasi, Suceava, Constanta si Tulcea.

Luni dimineata, la ora 9.00, au redevenit operationale aeroporturile din Timisoara si Arad.

Traficul aerian pe intreg teritoriul Romaniei a fost inchis incepand de sambata, ora 18.00.

Aproape 100 de curse aeriene din si spre Romania au fost anulate vineri, iar sambata 270. Pentru duminica si luni, doua companii – Tarom si Blue Air – au anulat 70, respectiv peste 30 de zboruri.