- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Berceanu a schimbat directorii aeroporturilor Otopeni si Baneasa

18 Jun, 12:39 • Redactia DailyBusiness
Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, i-a schimbat din functie pe directorii aeroporturilor Henri Coanda (Otopeni) si Aurel Vlaicu (Baneasa), Gabriel Tara si, respectiv, Stefan Mladin, potrivit Mediafax.
Berceanu a schimbat directorii aeroporturilor Otopeni si Baneasa

Astfel, Sorinel Ciobanu este noul director al Aeroportului Otopeni, iar George Mihalcea al Aeroportului Baneasa.

Sorinel Ciobanu a fost in urma cu cativa ani director al Aeroportului Baneasa.

„Am decis sa schimb directorii de la aeroporturile Baneasa si Otopeni, nu pentru ca am sa le reprosez ceva fostilor directori, insa eu, in general, schimb directorii buni cu unii si mai buni”, a spus Berceanu.

Potrivit ministrului, directorii vor avea ca sarcini sa schimbe modul de organizare al anumitor activitati, sa rezolve problemele dintre taximetristi si „bisnitari”, sa creasca calitatea serviciilor si sa colaboreze pentru a finaliza fuziunea celor doua aerogari.
Berceanu a prezentat si o serie de proiecte pentru dezvoltarea aeroporturilor.

Astfel, pentru linia de metrou care va ajunge la Otopeni se va investi intial 300 milioane euro de la Banca Japoneza de Investitii, urmand ca pana la un miliard de euro, valoarea totala a proiectului, ministerul sa atraga resurse financiare de la banci.

Gheorghe Mihalcea, noul director al Aeroportului Baneasa, a fost surprins de numirea in functie.

„Recunosc ca am fost de doua ori pe anul asta in aeroport si am ramas socat de cum arata”, a spus Mihalcea.

Sorinel Ciobanu, noul director al Aeroportului Otopeni, a declarat ca si-a propus sa doboare recorduri.

„Vreau sa cresc traficul, pentru ca romanilor le place sa calatoreasca, dar nu au cu ce. Eu am adus companiile low cost la Baneasa”, a spus Ciobanu.

Fost director general al Aeroportul Baneasa, Sorinel Ciobanu a fost trimis in judecata anul trecut de de procurorii DNA, alaturi de alte cinci persoane, fiind acuzat ca a aprobat un schimb de terenuri intre SN AIBB si o persoana fizica prin care a adus societatii un prejudiciu de peste patru milioane de euro.