- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

British Airways lanseaza o actiune juridica pentru blocarea grevei planificate de angajati

15 Dec, 18:56 • Redactia DailyBusiness
Britsh Airways (BA) a lansat o actiune in justitie pentru blocarea grevei de 12 zile planificata de personalul navigant incepand cu 22 decembrie, acuzand neregularitati in procesul de votare a deciziei de declansare a protestului, transmite Reuters, citat de Mediafax.
British Airways lanseaza o actiune juridica pentru blocarea grevei planificate de angajati

„Compania a cerut sindicatului Unite sa anuleze actiunea pana la ora 14:00. Sindicatul nu a facut acest lucru, iar BA vrea sa obtina in justitie interzicerea protestului”, a declarat directorul general al Britsh Airways.

Personalul Navigant al BA a votat, luni, in favoarea declansarii grevei, la 22 decembrie, in urma nemultumirilor legate de un plan de reducere a numarului de posturi si de modificare a contractelor de munca.

Conducerea a informat sindicatul in privinta neregulilor depistate in procesul de votare a deciziei de lansare a protestului, respectiv participarea unor persoane care nu mai lucreaza la BA sau urmeaza sa plece.

Circa 13.000 de angajati ai BA au participat la sondaj si 92,5% dintre acestia au votat in favoarea grevei.

Conducerea BA a propus angajatilor sa accepte majorarea cu 2%-7% a salariilor in 2009 si inghetarea remuneratiilor in 2010.

Un numar de 3.000 de angajati ar urma sa accepte programe de lucru part-time, iar personalul navigant va fi redus de la 15 la 14 persoane in cazul curselor pe distante lungi care pleaca de pe aeroportul Heathrow.