- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Curse de pasageri in regim de taxi intre Calarasi si Silistra

25 Nov, 09:27 • Redactia DailyBusiness
Primariile municipiilor Calarasi din Romania si Silistra din Bulgaria au semnat, marti, acordul de colaborare privind infiintarea cursei de transport fluvial de pasageri in regim de taxi, care urmeaza sa asigure transportul de persoane pe Dunare intre cele doua orase, scrie Mediafax.
Curse de pasageri in regim de taxi intre Calarasi si Silistra

Potrivit primarului municipiului Calarasi, Nicolae Dragu, municipalitatea Silistra va asigura ambarcatiunile cu care vor fi transportati pasagerii peste Dunare si locul de acostare pentru acestea pe malul bulgaresc, cu titlu gratuit.

De asemenea, primaria Calarasi va asigura, tot cu titlu gratuit, locul de acostare, pe malul romanesc, pentru ambarcatiunile implicate in aceasta activitate, paza si protectia acestora.

„Este un proiect comun menit sa realizeze un flux mai bun de transport intre localnici si sa intensifice tranzitul turistilor si schimburile comerciale. Si nu este singurul, deoarece intentionam, in cativa ani, sa finalizam si proiectul podului dintre Silistra si Calarasi.” a declarat Nicolae Dragu.

Acordul romano-bulgar s-a semnat la sediul primariei din Calarasi, de catre edilii sefi din Silistra, Ivo Andonov, si din Calarasi, Nicole Dragu.

Angajatii de la Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Calarasi vor controla documentele pasagerilor care vor beneficia de serviciile acestui tip transport, iar prima cursa intre cele doua orase va avea loc in 28 noiembrie.