- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Hotelurile din Romania: Scadere medie de 17% a venitului mediu pe camera in ultimul an

18 Nov, 14:58 • Redactia DailyBusiness
Hotelurile din Romania au inregistrat o scadere medie de 17% a venitului mediu pe camera (calculat in moneda locala), in perioada septembrie 2008 - septembrie 2009, dar si o scadere de 6,9% a ratei de ocupare, potrivit celui mai recent raport al companiei STR Global, in parteneriat cu firma de consultanta Deloitte.
Hotelurile din Romania: Scadere medie de 17% a venitului mediu pe camera in ultimul an

Toata industria hoteliera din Europa a avut de infruntat un an agitat, pe fondul crizei economice.

„Cresterea ratei somajului, raspandirea virusului de gripa AH1N1 si cresterea monedei euro fata de alte monede au avut un impact serios asupra performantei operatorilor de profil din Europa”, a declarat Alex Kyriakidis, Global Managing Partner, Tourism Hospitality & Leisure Deloitte.

„Multi oamenii au preferat sa stea acasa in loc sa calatoreasca peste hotare, iar numarul calatoriilor de afaceri s-a redus, ceea ce a atras scaderea vanzarilor si a rezultatelor operatorilor hotelieri, a companiilor aeriene si a agentiilor de turism. Toate orasele din regiune au inregistrat o scadere a indicelui revPAR pentru anul incheiat in septembrie, unele dintre ele fiind lovite mai rau decat altele”, a mai spus Kyriakidis.