- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Idei de vacanta de la DailyBusiness: Ocolul Europei in 13 povestiri turistice originale (VIDEO, FOTO)

23 May, 00:01 • Redactia DailyBusiness
Cand te intorci din vacanta, esti intrebat ce ti-a placut mai mult; cand amintirile te striga din foldere prafuite, fotografiile iti aduc aminte mai degraba unde n-ai fost; cand stai cu prietenii intr-un bar oriental, tragand din narghilea, calatoriile se ivesc in rotocoalele de fum cu o aroma noua (de mar, daca ar fi dupa preferintele locale).
Idei de vacanta de la DailyBusiness: Ocolul Europei in 13 povestiri turistice originale (VIDEO, FOTO)

Accesati link-urile din articol pentru fiecare poveste in parte, insotite de galerii foto spectaculoase

1. Povestea incepe cu Liverpool, unde electrizat fiind de umbra lui Beatles la The Cavern, vrei sa-ti umpli decibelii din stomac si cauti pe docuri traditionalii fish with chips. Abia dupa ce te intremezi esti capabil sa intri si la o expozitie de la muzeul Tate.

Liverpool
[dbvideo=219]

2. De atatea incaltari si descaltari, la intrarea si iesirea din moscheele Istanbulului, ajungi sa fii la fel de guraliv ca un turc, priceput sa creeze atmosfera si sa vanda fleacuri cu pretentii sau fara.

Istanbul
[dbvideo=220]

3. Pentru castelul Warwick ti-ar trebui conditie fizica sa iei crenelurile la pas. Merge insa si sa te asezi pe un bustean din atelierele castelului si sa tragi cu urechea la zgomote de naluci de pe vremea lui Henric al VIII lea. Avantajul e ca si aerul respirat pare tot de atunci.

Castelul Warwick
[dbvideo=221]

4. Dai nota 10 Ungariei pentru ca desi au avut capitala distrusa in al doilea razboi mondial au refacut cele noua poduri, muzeele, cladirile administrative. Ti-ai dori sa mergi in noaptea muzeelor in locuri precum cele din Budapesta si nu sa faci incursiuni prafuite in anii comunismului.

Budapesta
[dbvideo=222]

5. Oricat vei calatori prin tara, cu greu vei gasi loc mai frumos ca Valea Iadului. Aerul fara aroma de mici, verdele fara culoare de pet si apa nefiltrata de pungi te vor face sa revii mai repede decat intentionai.

6. Din magazin in magazin, cu ochii dupa jucarii si din strada in strada cu ochii dupa Durer, in Nurnberg ajungi negresit in piata centrala , locul unde se gaseste cea mai buna turta dulce.

7. Dincolo de shoppingul pe care il poti face in Salonic, acesta ramane un oras al religiei, chemand turistii sa viziteze biserica Sfantului Dumitru si catacombele Sfantului Ioan Botezatorul.

Salonic
[dbvideo=223]

8. In Zagreb, ajuns fara de stire in piata Bana Jelacica, te vei pierde printre mimi, cantareti, porumbei, iar GPS-ul genetic te va duce direct la tarabele cu struguri din piata Dolac. De acolo pana la parcul tau preferat, Zrinjevac, e o aruncatura de funicular.

Zagreb
[dbvideo=224]

9. O strada cu zgomote de tingiri si rasete ale italienilor te vor atrage in Porec mai mult decat monumentul Unesco spre care ai sa te indrepti si tu dupa o tura de mai multe ceasuri prin fata vitrinelor cu bijuterii.

Porec, Croatia
[dbvideo=225]

10. Desi ti-ar placea sa te intinzi alaturi de tinerii din Venetia, intr-un parc umbros si sa simti aerul de poveste, nu te poti misca din fata catedralei Sfantu Marcu, bogatia dogilor venetieni este impresionanta.

Venetia
[dbvideo=227]

11. Adaugi o alta strada la cele pe care n-ai sa le uiti niciodata, strada mestesugarilor din Veliko Tarnovo, acolo unde te va astepta in fiecare sezon o cafea la ibric de cositor.

Veliko Tarnovo, Bulgaria
[dbvideo=228]

12. Drumul spre Ouranopolis este drumul raiului, iar privirile nu se mai satura de albastrul marii, pana cand vei ajunge intr-o alta croaziera spre raiul pamantesc, Muntele Athos.

13. Fara aventura, vacantele nu ar fi depline, iar Mocanita din Maramures are talentul sa te faca sa te simti un indian care alearga dupa un tren cu aburi ca sa-l sageteze cu obiectivul camerei foto.

Articol realizat de Geanina Labar, colaborator DailyBusiness.ro.

Aveti opinii bine fundamentate despre piete pe care le cunoasteti? Solicitati un blog pe platforma DailyBusiness.ro pentru a va alatura primei comunitati business online de formatori de opinie din Romania.