- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

KLM Royal Dutch Airlines a realizat primul zbor de pasageri cu bio-kerosen sustenabil

23 Nov, 16:48 • Redactia DailyBusiness
Operatorul aerian KLM Royal Dutch Airlines a realizat, luni, primul sau zbor de pasageri efectuat cu bio-kerosen sustenabil. Aeronava, care a zuburat aproximativ o ora, a survolat teritoriul Olandei, avand la bord 40 de persoane, au anuntat reprezentantii companiei.
KLM Royal Dutch Airlines a realizat primul zbor de pasageri cu bio-kerosen sustenabil

Acesta este primul zbor demonstrativ din lume ce foloseste bio-kerosen, dar in acelasi timp transporta pasageri, se arata in comunicat.

Tot luni, pentru a da un impuls suplimentar transportului aerian sustenabil, KLM si-a unit eforturile cu North Sea Petroleum si Spring Associates pentru a infiinta societatea SkyEnergy. Societatea va fi consiliata de un „consiliu de sustenabilitate” prezidat de World Wide Fund for Nature (WWF).

„Guvernul, industria si societatea in general trebuie sa colaboreze pentru a se asigura ca vom dobandi rapid accesul la o rezerva continua de biocombustibil”, a declarat Peter Hartman, presedintele si directorul general al KLM.

Elaborarea bio-kerosenului este un parcurs urmat de KLM pe baza unor criterii financiare, tehnologice si ecologice stricte.

„Lantul trofic nu trebuie sa fie pus in pericol, iar productia de bio-kerosen nu ar trebui sa insemne despadurire sau consum excesiv de apa”, a afirmat Hartman.

Tehnologia ecologica reprezinta o modalitate de diminuare a impactului umanitatii asupra climatului, au spus reprezentantii WWF.

„Dorim sa protejam mediul nostru natural fragil in fata schimbarilor climatice. Infiintarea SkyEnergy este o initiativa de pionierat, iar zborul demonstrativ efectuat de KLM si alimentat cu bio-kerosen reprezinta un pas concret si pozitiv in directia unui viitor sustenabil”, a spus Johan van de Gronden, administrator al WWF Olanda.

KLM s-a implicat in cercetarile legate de bio-kerosen inca din 2007.

„Prin infiintarea SkyEnergy, acceleram dezvoltarea si speram sa cream o nisa de piata. In cadrul societatii, am reunit expertiza si experienta in legislatie, ecologie si tehnologie, precum si abilitatea de a elabora bio-kerosen intr-un mod fiabil din punct de vedere economic”, a aratat Peter Hartman.

„Facem progrese foarte rapid. Insa nu putem sa le facem singuri. Avem nevoie de sprijinul guvernului, industriei si societatii in general”, a conchis presedintele si directorul general al KLM.