- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

MT a alocat judetelor Harghita si Covasna 19 mil. lei pentru proiecte in turism

25 May, 10:01 • Redactia DailyBusiness
Judetele Harghita si Covasna au primit 19 mil. de lei (4,5 mil. euro) pentru proiecte din turimul balnear si cel montan, a declarat la Sfantul Gheorghe, Elena Udrea, ministrul Turismului.
MT a alocat judetelor Harghita si Covasna 19 mil. lei pentru proiecte in turism

Udrea a promis ca ministerul pe care il conduce va continua sa finanteze proiectele din cele doua judete si in anul 2010, potrivit Mediafax.

In plus, ministrul Turismului a informat ca si-a respectat si o alta promisiune din februarie, cand a declarat ca vrea sa isi angajeze un consilier personal din zona Covasna-Harghita, cum de altfel vrea sa angajeze cate un consilier din fiecare zona turistica a tarii, pentru ca astfel ii va fi mai usor sa coordoneze programele de dezvoltare sau de promovare pe fiecare zona.

Astfel, Elena Udrea l-a angajat pe Olosz Szabolcs din Sfantu Gheorghe in calitate de consilier, sperand astfel ca prin acesta relatia ministerului cu zona „va fi mai buna si mai concreta”.

La finele lunii februarie, Udrea a declarat, la Sfantu Gheorghe, ca ministerul pe care il conduce putea sa finanteze in acel moment patru proiecte pentru judetele Harghita si Covasna, pentru care exista deja studiile de fezabilitate, precum si fonduri.

Ea s-a referit la doua proiecte din statiunea Covasna, si anume infiintarea unui centru de informare turistica si reabilitarea izvoarelor si a cailor de acces din parcul central al statiunii. Pentru judetul Harghita, ministrul spunea ca se poate finanta la Tusnad un centru balnear si un centru turistic in statiune, iar la mina de la Praid un centru balnear si unul de informare turistica.

„Acestea sunt 4 proiecte care pot fi finantate imediat, pentru ca exista studiile de fezabilitate, urmeaza doar organizarea licitatiilor si implementarea proiectelor”, a spus atunci ministrul.

Udrea a anuntat tot atunci ca judetele Covasna si Harghita vor primi de la Ministerul Turismului cate 10 milioane de euro pentru realizarea unor centre balneare si a unor centre de informare turistica.