- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Pierderi de 1,3 mil. euro pentru companiile aeriene din Bulgaria, din cauza cenusei vulcanice

25 Apr, 12:47 • Redactia DailyBusiness
Companiile aeriene din Bulgaria au suferit pierderi in valoare de 1,3 milioane de euro in urma intreruperii traficului aerian, afectat de norul de cenuza vulcanica din Islanda, scrie nonivite.com.
Pierderi de 1,3 mil. euro pentru companiile aeriene din Bulgaria, din cauza cenusei vulcanice

„Companiile aeriene bulgare au suportat pierderi in valoare de 1,3 milioane de euro ca urmare a suspendarii zborurile in Europa’, Yovko Yotsev, reprezentantul Asociatiei companiilor aeriene bulgare.

Insa, aceasta cifra nu include zborurile suspendate care urmau sa fie efectuate de alte companii aeriene, contractate de catre cele bulgare.

Criza a afectat 1,2 milioane de pasageri pe zi si 29% din aviatia globala, potrivit Asociatiei Internationale pentru Transport Aerian (IATA).

Companiile aviatice europene au pierdut 400 de milioane de dolari pe zi din cauza suspendarii traficului aerian, iar pierderile totale sunt in prezent de circa 1,7 miliarde de dolari. Aceasta este cea mai mare perturbare a traficului aerian, depasind-o pe cea a atacurilor teroriste din SUA, din 11 septembrie 2001, cand Statele Unite au inchis spatiul aerian pentru trei zile.

Criza a inceput dupa ce vulcanul de sub ghetarul Eyjafjallajokull a izbucnit miercuri si a trimis un nor de cenusa in atmosfera. De a doua zi, norul a ajuns in Europa, ducand la inchiderea spatiului aerian.