- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Thomas Cook a devenit tinta pentru preluari, dupa falimentul Arcador

11 Jun, 16:44 • Redactia DailyBusiness
Participatia de 53% a retailerului german Arcador, care a intrat in faliment, la tur-operatorul Thomas Cook, ar putea fi vanduta ori unui investitor de pe bursa, ori unui fond de investitii, relateaza presa internationala.
Thomas Cook a devenit tinta pentru preluari, dupa falimentul Arcador

Depunerea cererii de faliment a Arcador a transformat cel de-al doilea tur-operator european, Thomas Cook, intr-o tinta pentru investitorii de pe piata.

La scurt timp dupa depunerea cererii de faliment a Arcador, retailerul german Rewe si-a exprimat interesul fata de o eventuala achizitie a unei participatii la Thomas Cook, urmand sa combine afacerea cu propria divizie de turism, insa in acest caz, Rewe ar trebui sa se limiteze la o participatie minoritara din fuziunea celor doua business-uri, spun analistii chestionati de Reuters.

Manny Fontenla-Novoa, directorul executiv al Thomas Cook, a declarat ca grupul nu a primit nici o oferta de preluare si ca nu este in discutii cu nici un grup nici pentru achizitia participatiei Arcador, nici pentru intreaga companie.

Totusi, surse din piata au declarat ca mai multe fonduri de investitii s-au aratat interesate de companie.

Un alt scenariu formulat de analisti este o posibila preluare a companiei de catre management, insa aceasta tranzactie depinde de situatia pietei financiare.