- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

THR redeschide complexul Bran-Brad-Bega din Eforie dupa modernizari de 6 mil. euro

25 May, 10:03 • Redactia DailyBusiness
Firma THR Marea Neagra va redeschide, la jumatatea lunii iunie, complexul hotelier Bran-Brad-Bega din Eforie Nord, inchis 2 ani pentru renovare si modernizare. Lucrarile au necesitat investitii de circa 6 mil. euro, cele 3 unitati fiind reclasificate de la 2 la 4 stele.
THR redeschide complexul Bran-Brad-Bega din Eforie dupa modernizari de 6 mil. euro

„Cele 3 hoteluri din complex se afla de 2 ani in proces de renovare si modernizare, unitatile fiind totodata reclasificate de la 2 la 4 stele. Camerele au fost recompartimentate, din 3 incaperi ramanand 2. Investitia in cele 3 unitati se ridica la 5-6 milioane euro”, a declarat Cornel Munteanu, directorul de marketing al THR Marea Neagra, citat de Mediafax.

Hotelurile au cate 32 de camere fiecare si 11 apartamente, iar dupa finalizarea lucrarilor de constructie, complexul va cuprinde si o sala de conferinte de 100 de locuri, 2 restaurante si un centru Spa.

Potrivit reprezentantului THR, tarifele de cazare in cadrul complexului variaza intre 150 si 170 lei de persoana pe noapte in perioada varfului de sezon.

Munteanu a precizat ca hotelul Bega va fi deschis pe parcursul intregului an.

THR Marea Neagra estimeaza pentru acest an injumatatirea profitului, la 5,7 milioane lei (1,3 mil. euro), fata de castigul obtinut in 2008, in conditiile scaderii veniturilor cu 22,6%, la 49 milioane lei (circa 12 mil. euro), si a cheltuielilor cu 15%, la 42,2 milioane lei (11mil. euro).

Conducerea firmei THR Marea Neagra a programat pentru acest an investitii de 25,5 milioane de lei (circa 6 mil. euro), dupa ce in 2008 investitiile s-au cifrat la 67,5 milioane de lei (16 mil. euro).

Firma a anuntat la finele anului trecut ca va vinde 7 hoteluri si cateva restaurante de pe Litoral, dupa ce in ultimii ani operatorul de turism a renuntat la mai multe active din statiunile de la Marea Neagra. Valoarea totala a celor 7 hoteluri depaseste 13 milioane de euro.

THR Marea Neagra a fost infiintata in urma fuziunii prin absorbtie dintre Eforie SA si alte 4 firme de pe litoral – Venus, Saturn, Miorita Estival 2002 si Carmen Silva.

Firma are un capital social de 19,3 milioane de lei, divizat in 193 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,1 lei. Societatea este controlata de SIF Transilvania (SIF3), care detine titluri reprezentand 77,67% din capitalul social.