- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Traficul aerian din Europa se reia dupa cinci zile

20 Apr, 09:58 • Redactia DailyBusiness
Traficul aerian este reluat treptat marti in toata Europa, dupa cinci zile de haos fara precedent pentru milioane de pasageri, in urma eruperii unui vulcan in Islanda, care continua sa reprezinte o amenintare.
Traficul aerian din Europa se reia dupa cinci zile

Incepand de marti la ora 06.00 GMT (09.00, ora Romaniei), majoritatea tarilor europene isi vor reduce restrictiile pentru zboruri impuse de joia trecuta companiilor aeriene. Un acord in acest sens a fost incheiat luni de ministrii Transporturilor ai tarilor membre UE, scrie Mediafax.

Acesta va fi si cazul Frantei, unde compania aeriana Air France prevede ca zborurile sale pe distante mari, care decoleaza de la aeroporturile pariziene Roissy si Orly, sa-si reia cursul „normal”, precum o mare parte a zborurilor interne.

Marea Britanie, Irlanda, Belgia si Elvetia vor incepe de asemenea sa reia traficul. Germania va lua aceasta masura dupa-amiaza.
Traficul aerian din Europa se asteapta sa revina in totalitate la normal pana joi, cu conditia ca eruptia sa nu se intensifice. Ceea ce nu este garantat deoarece norii cu particule fine, periculoase pentru motoarele avioanelor, reprezinta in continuare un pericol.

Companiile aeriene au inregistrat pierderi de peste 1 miliard de euro, mai mare decat dupa atentatele de la 11 septembrie 2001. Autoritatile le-au criticat deoarece au aplicat excesiv „principiul precautiei”.