- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Udrea vrea ca materialele de constructii din statiuni sa fie stabilite prin lege

12 Jun, 18:07 • Redactia DailyBusiness
Ministerul Turismului intentioneaza sa promoveze un act normativ care sa prevada ce tip de materiale de constructii pot fi folosite in statiunile turistice, pentru pastrarea specificului zonei, a declarat vineri, la Sulina, Elena Udrea (foto), ministrul de resort, citata de Mediafax.
Udrea vrea ca materialele de constructii din statiuni sa fie stabilite prin lege

„Va trebui sa impunem niste reguli de construire macar in statiunile turistice. Daca nu reusim sa stopam haosul urbanistic din toata tara, macar in statiuni sa putem face ceva”, a spus Elena Udrea, aflata intr-o vizita in Delta .

„Ar trebui sa se construiasca cu materiale specifice locului. La Sulina de exemplu solutiile de construire pe plaja ar trebui sa includa lemnul si nu tabla ondulata sau betonul Dunarii”, a adaugat Udrea.

Ea a afirmat ca a discutat pe acest subiect cu reprezentantii Ordinului Arhitectilor din Romania, care urmeaza sa faca o analiza pe care sa o inainteze ministerului si din care sa reiasa ce materiale de constructii ar fi potrivite in diferite zone, pentru a fi pastrat specificul locului.