- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Vacanta de manager: Evadare din birou pe plaja de la Vama Veche

29 Aug, 14:32 • Redactia DailyBusiness
Viata in orasele mari ne incarca de stres. Din nevoia de a ne pastra echilibrul emotional, identificam acele locuri in care sa evadam si sa ne relaxam. Despre Vama Veche se pot spune mai multe lucruri: ca a devenit un kitsch architectural, pierzandu-si astfel personalitatea, sau ca e prea multa mizerie.
Vacanta de manager: Evadare din birou pe plaja de la Vama Veche

E adevarat ca Vama are acum o infatisare amestecata, ca nu o poti plasa intr-o categorie. Nu este nici pe departe o statiune, insa poate, farmecul locului vine chiar din acest mixt dintre traditional si kitsch.

Iubesc casele traditionale din piatra, terasele din lemn si stuf, umbrelele acelea care acum stau sa cada. Cred ca putem trece peste fatul ca Vama nu mai este ce a fost si sa ne bucuram chiar si de amestecul de piatra, lemn, stuf, beton, asfalt, otel si sticla care este de altfel este o monstruozitate arhitecturala.

Insa cei care continua sa vina aici simt inca spiritul Vamii. Poate ca este si o nevoie a oamenilor de intoarcere la traditii, la adevaratele valori. Am vazut pe plaja de la Vama, mai mult decat oriunde, multi tineri citind. Sunt aceiasi tineri neastamparati care petrec noaptea pana dimineata pe terasele de la Stuff, Goblin sau Expirat.

Indiferent de transformarile pe care le-a suferit acest sat pescaresc, ceea ce am remarcat la Vama Veche este toleranta, acceptarea celuilalt.

Imi plac noptile petrecute pe malul marii. Imi place sa vad tinerii dansand cu bere in mana pe terasa de la Stuf. Am fost surprinsa sa intalnec acolo multi colaboratori, oameni cu pozitii de management in firme multinationale.

La Vama poti asculta muzica de toate genurile, incepand de la rock, jazz, dance… Insa oferta este poate si mai variata din punct de vedere gastronomic: aici poti manca cele mai delicioase clatite, shaorma, suberek, porumb fiert. La Cherhana mananci cele mai delicioase sortimente de peste si fructe de mare pregatite de pescarii lipoveni pe gratarele imense. Iar la Frontiera poti gusta din cea mai buna saramura.

Insa Vama Veche are multe de oferit si celor mai pretentiosi. Aici poti face scuba diving la preturi mult mai bune decat in Grecia si cu profesori care iti acorda mult mai mult timp si atentie.

Insa poate cel mai mult, Vama este o oaza de cultura si de liniste.

Am o multime de prieteni expati care au ajuns la Vama Veche. Gasesc locul ca fiind unic si spun ca Vama le ofera libertatea pe care nu o au in majoritatea tarilor din care provin. Aici au o multitudine de posibilitati de petrecere a timpului liber. Au ajuns la punctul in care simt acest spirit al Vamii.

La prima vedere au impresia ca un weekend sau o vacanta la mare intr-un mic sat pescaresc poate fi monotona, sunt surprinsi ca locul le poate oferi atat relaxare cat si multe posibilitati de divertisment. Ori aceasta combinatie o considera speciala. Am o prietena din Brazilia care lucreaza pentru o importanta companie multinationala. Savureaza fiecare weekend petrecut la Vama si nu se lasa convinsa sa plece de aici sub nicio forma.

Marina Tudose,
Business Developer al Archicom

Cititi aici mai multe detalii despre Marina Tudose.