- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Vacanta de vara, pe cont propriu sau prin agentie? Vezi ce ti se potriveste

26 Apr, 10:20 • Redactia DailyBusiness
Tinerii indeosebi, dar si persoanele care calatoresc fara copii opteaza pentru vacanta pe cont propriu, in timp ce turistii care nu vor surprize neplacute prefera sa mearga pe mana agentiei si sa aiba totul asigurat , de la transport si cazare pana la masa si servicii optionale.
Vacanta de vara, pe cont propriu sau prin agentie? Vezi ce ti se potriveste

Pentru zece zile pe cont propriu, in Costa Brava, la mijlocul lunii iunie, cu demipensiune, un cuplu plateste in total in jur de 1.000 euro pentru doua persoane, cu precizarea ca in acesti bani nu este inlclusa asistenta turistica pe durata vacantei.

Spre comparatie, un pachet turistic de 7 nopti cumparat de la agentie costa 550-600 de euro/persoana in acea perioada, adica 1.100-1.200 de euro/cuplu. Asadar, pe cont propriu e mai ieftin in acest caz, dar sunt si dezavantaje. Acesta este cazul fericit, in care exista o legatura directa intre Bucuresti si Barcelona, insa sunt o serie de destinatii unde nu se poate ajunge decat cu escala intr-un alt oras european, ceea ce mareste costul vacantei. In schimb, agentiile organizeaza zboruri charter si pentru asemenea destinatii, scrie Gandul.