- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Bursa a trecut pe minus marti, pe a sasea cea mai lichida sedinta din an

21 Dec, 16:50 • Redactia DailyBusiness
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a trecut pe minus la finele sedintei de marti, cu o scadere de 0,4% per ansamblu, in vreme ce sectorul SIF-urilor a avut un avans de 1,5% in medie.
Bursa a trecut pe minus marti, pe a sasea cea mai lichida sedinta din an

„Datorita schimburilor cu titluri BRD, sedinta de astazi este a sasea cea mai lichida sedinta din acest an”, a declarat Nicu Grigoras, broker la Intercapital Invest.

El a precizat ca din totalul de peste 15,73 mil. euro schimbati marti pe toti emitentii listati la cota BVB, aproape 89% reprezinta tranzactiile speciale cu titlurile BRD.

„Din pacate, excluzand tranzactia speciala lichiditatea pietei ramane scazuta si evolutia indicilor extrem de nehotarata, BET scazand cu 0,04% in timp ce BET-FI se apreciaza cu
1,49%”, a spus Grigoras.

El considera ca, probabil, finalul de an nu mai poate schimba nimic in ceea ce inseamana lichiditatea generala a pietei, tranzactiile putand fi influentate in mod pozitiv doar de eventuale reasezari de portofolii pentru investitorii mai importanti.

„Pentru sedintele urmatoare ne putem astepta la cresteri ale indicilor autohtoni pe fondul unor eventuale aprecieri ale pietelor externe care momentan sunt intr-o zona de rezistenta. Daca finalul de an va fi pozitiv pe extern putem sa ne asteptam la un optimism de final de an al investitorilor autohtoni dar fara o crestere a volumelor”, a mai spus brokerul Intercapital Invest.

Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scazut cu 0,04%, pana la 5.148,11 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a pierdut 0,36%, pana la 3.025,24 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), a crescut cu 1,49%, pana la 20.732,28 puncte, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena a coborat cu 0,09%, pana la 10.600,49 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 0,07%, pana la 455,49 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a castigat 0,09%, pana la 743,11 puncte.