CARIERE

Berarii Romaniei au un nou Presedinte

31 ianuarie 2018, ora 13:23 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Lucian Ghinea - Presedinte Berarii Romaniei.jpg
Membrii Asociatiei Berarii Romaniei l-au ales in functia de Presedinte pe Lucian Ghinea, Director General Bergenbier SA, companie parte a grupului Molson Coors. Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2018, Lucian Ghinea a preluat noile atributii din cadrul Asocia╚Ťiei de la Shachar Shaine, presedintele companiei United Romanian Breweries Bereprod (URBB), care a asigurat presedintia organizatiei pe parcursul anului 2017.

ÔÇŁSunt onorat s─â preiau func╚Ťia de Pre╚Öedinte al Asocia╚Ťiei Berarii Rom├óniei care ├«mi revine pentru a doua oar─â, ├«ntr-un interval de trei aniÔÇŁ, a declarat Lucian Ghinea, Pre╚Öedinte Berarii Rom├óniei.

ÔÇť├Äncep acest nou mandat cu determinarea de a continua proiectele derulate de Asocia╚Ťie, ├«n totalitate orientate spre dezvoltarea durabil─â a sectorului ╚Öi culturii berii ├«n Rom├ónia. ├Än ceea ce prive╚Öte a╚Ötept─ârile legate de anul ├«n curs, sper ├«ntr-o evolu╚Ťie pozitiv─â a pie╚Ťei berii. Experien╚Ťa anilor anteriori ne-a demonstrat ├«ns─â c─â un trend ascendent pe pia╚Ťa berii este posibil doar dac─â eforturile produc─âtorilor de bere locali sunt completate de stabilitate ╚Öi predictibilitate la nivel economic ╚Öi fiscalÔÇŁ, a ad─âugat Lucian Ghinea.

Cu un nivel zero al evaziunii fiscale, produc╚Ťia de bere r─âm├óne unul dintre factorii importan╚Ťi ├«n generarea cre╚Öterii economice la nivelul ├«ntregii ╚Ť─âri, ├«n special datorit─â caracterului s─âu profund na╚Ťional: peste 97% din berea consumat─â ├«n Rom├ónia este produs─â local, iar peste 70% din materiile prime agricole folosite pentru producerea berii provin chiar din Rom├ónia.Ca o consecin╚Ť─â imediat─â a acestui fapt, la nivelul ├«ntregii ╚Ť─âri, sectorului berii i se datoreaz─â peste 85.000 locuri de munc─â, generate direct ╚Öi indirect.

Lucian Ghinea este ├«n prezent Director General Bergenbier SA, o companie Molson Coors. Lucreaz─â ├«n cadrul Grupului din care face parte Compania Bergenbier SA de 12 ani, cu o pauz─â de un an ╚Öi jum─âtate ├«n perioada 2008 ÔÇô 2009. Are o experien┼ú─â vast─â ├«n industria berii din Rom├ónia, dar ┼či ├«n FMCG ┼či retail din perioada ├«n care a activat ├«n domeniul consultan┼úei ├«n afaceri.

Asocia╚Ťia Berarii Rom├óniei a fost infiintata in urma cu 14 ani. Membrii s─âi actuali sunt importan╚Ťi produc─âtori de bere din Rom├ónia: BERGENBIER SA, HEINEKEN Rom├ónia, UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD, URSUS BREWERIES ╚Öi MARTENS, al─âturi de microber─âria CLINICA DE BERE.

Împreună, cei șase producători furnizează peste 80% din cantitatea de bere consumată în România.

Totodat─â, din Asocia╚Ťie fac parte ╚Öi reprezentan╚Ťi ai produc─âtorilor de materii prime: SOUFFLET MALT ROMANIA ╚Öi ASOCIA╚ÜIA PRODUC─éTORILOR DE HAMEI.

Cele ╚Öase companii membre ale Asocia╚Ťiei asigur─â aproximativ 3.600 de locuri de munc─â ├«n cadrul celor dou─âsprezece fabrici de bere, dintre care dou─â microber─ârii.

Unit─â╚Ťile de produc╚Ťie ale membrilor Asocia╚Ťiei sunt situate ├«n Ploie┼čti, Constan╚Ťa, Craiova, Miercurea Ciuc, T├órgu-Mure┼č, Pan┬ştelimon, Timi┼čoara, Buz─âu, Bra┼čov ╚Öi Gala╚Ťi, iar cele dou─â microber─ârii sunt situate ├«n Cluj-Napoca ╚Öi Timi╚Öoara.

├Äncep├ónd cu anul 2008 Asocia╚Ťia Berarii Rom├óniei a devenit parte a marii familii a produc─âtorilor de bere europeni, reprezenta╚Ťi prin organiza╚Ťia Berarii Europei, fondat─â ├«n 1958, la Bruxelles. Membrii actuali sunt asocia╚Ťiile na╚Ťionale ale berarilor din statelor UE, al─âturi de Norvegia, Elve╚Ťia ╚Öi Turcia. Organiza┼úia reprezint─â interesele a peste 6.500 de produc─âtori de bere din Europa ├«n fa┼úa diferitelor institu┼úii ┼či organiza┼úii interna┼úionale. Mai mult, Berarii Europei reprezint─â ┼či ap─âr─â interesele a 2,3 milioane de oameni care au locuri de munc─â datorit─â produc┼úiei ┼či v├ónz─ârii berii.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din CARIERE
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

05 noiembrie 2018, ora 13:33 in | 33 vizualizari | 0 comentarii
Violeta Luca este noul General Manager al Microsoft Romania
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Sambata, 17 Noiembrie 2018, 13:41
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter