- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

CFR modernizeaza o statie cu 22 mil. lei

20 Oct, 11:56 • Redactia DailyBusiness
Compania Nationala de Cai Ferate CFR a semnat contractul pentru modernizarea statiei CF Slobozia Veche, contract atribuit prin licitatie deschisa internationala asocierii de firme Arcada Company - Leonhard Wiess Ro - Isaft Litoral. Valoarea totala a contractului este de 21,95 milioane de lei, fara TVA (5,24 mil. euro, fara TVA).
CFR modernizeaza o statie cu 22 mil. lei

Contractul va fi finantat de Comisia Europeana, cu fonduri nerambursabile, in proportie de 69,25% si de Guvernul Romaniei, cu fonduri de la bugetul de stat, in proportie de 30,75%.

Perioada de executie a lucrarilor este de 1 an si 5 luni, de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor, la care se adauga perioada de garantie de 2 ani, dupa finalizarea lucrarilor.

Lucrarile de modernizare au drept scop imbunatatirea conditiilor de exploatare a statiilor si asigurarea serviciilor pentru calatori conform standardelor europene. Astfel, va include demolarea si reconstructia portiunii centrale a corpului A, consolidarea cladirii de calatori, recompartimentarea spatiilor cladirii de calatori, refacerea finisajelor interioare si exterioare, refacerea peroanelor, copertinelor, trecerilor la nivel, refacerea dispozitivului de linii, refacerea completa a instalatiilor sanitare, electrice, termice si de telecomunicatii, sistematizarea pietei garii.

Modernizarea statiei de cale ferata Slobozia este cuprinsa in proiectul „Modernizarea unor statii de cale ferata din Romania”. Autoritatea de Management este Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, iar Autoritatea Contractanta este CNCF „CFR” – SA.

Proiectul Modernizarea unor statii de cale ferata din Romania face parte din Programul Operational Sectorial (POS-T) 2007-2013 – axa prioritara 2 – si este finantat din fonduri FEDR si de la bugetul de stat.