COMPANII

Pierderile inregistrate de compania OMV in urma esecului proiectului Nabucco Vest

24 iulie 2013, ora 13:06 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
omv.jpg-mare.jpg
OMV a inregistrat in trimestrul al doilea un provizion special de 55 milioane euro, rezultat din deprecierea activelor legate de proiectul Nabucco Vest, dupa ce consortiul care dezvolta exploatarea sah Deniz din Azerbaijan a selectat alt gazoduct ca ruta de export catre Europa.

"Nu au fost inregistrate costuri speciale nete in rezultatul operational. Provizioanele speciale nete pe partea financiara au totalizat 55 milioane euro, rezultand din deprecierea activelor in legatura cu proiectul Nabucco Vest", se arata intr-un raport preliminar prezentat miercuri de OMV pentru trimestrul al doilea al acestui an.

Consortiul Sah Deniz II, care dezvolta zacamantul urias de gaze naturale Sah Deniz, din Marea Caspica, a confirmat selectarea proiectului Conductei Trans-Adriatice (TAP), cu destinatia in Italia, ca ruta de export catre Europa. Proiectul Nabucco Vest, la care este parte si Romania, a pierdut astfel, in prima etapa, cursa pentru gaze azere, conform Mediafax.

Nabucco Vest vizeaza livrarea de gaze extrase din Marea Caspica la un terminal din Austria, cu tranzit prin Bulgaria, Romania si Ungaria. Actionarii consortiului Nabucco sunt OMV (Austria), Transgaz Medias (Romania), BEH (Bulgaria), MOL (Ungaria), BOTAS (Turcia) si GDF Suez (Franta).Productia de petrol si gaze a OMV a scazut usor in trimestrul al doilea, la 297.000 barili echivalent petrol pe zi, fata de 302.000 barili echivalent petrol pe zi in primele trei luni ale anului, respectiv 305.000 in perioada aprilie-iunie a anului trecut, se mai arata in raportul preliminar publicat miercuri de grupul austriac.

Citeste si: Proiectul Nabucco a esuat. Consortiul a selectat o alta ruta de export catre Europa
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 21 Februarie 2020, 02:37
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter