- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Apple, data in judecata pentru publicitate inselatoare

02 Apr, 13:09 • Redactia DailyBusiness
O casa de avocatura din SUA a chemat in judecata Apple, acuzand compania producatoare de IT&C ca ar fi inselat consumatorii atunci cand in mai multe reclame ale produsului iMac se pretindea ca monitorul de 20 de inci al acestui computer putea afisa "milioane de culori", cand de fapt acesta este capabil sa afiseze doar 262.144 de culori.
Apple, data in judecata pentru publicitate inselatoare

„Apple inseala consumatorii prin reclama falsa. Acestia considera ca achizitioneaza un ‘produs nou, imbunatatit’, cand de fapt monitoarele de 20 de inci de la iMac-uri sunt ‘produse noi, inferioare celor anterioare'”, a declarat Brian Kabateck, managing partner la firma de avocatura Kabateck Brown Kellner care a chemat in instanta compania Apple.

„Sub imaginea de ‘baieti buni’ pe care incearca sa si-o construiasca Apple, se ascunde de fapt o corporatie care incearca sa ii insele pe clienti. Scopul nostru este sa ii ajutam pe acestia din urma sa cerceteze mai in amanunt daca ceea ce transmit oficialii Apple este si adevarat”, a mai spus Kabateck.

Oficialii Apple nu au oferit comentarii privind acest subiect. „Politica companiei este de a nu comenta procesele, cel putin pana cand cazurile se incheie definitiv”, a declarat o purtatoare de cuvant a Apple, citata de Information Week.

Desi compania americana prezinta monitoarele de 24 si respectiv 20 de inci ale computerelor iMac ca fiind similare, de fapt acestea se bazeaza pe doua tehnologii total diferite, au spus cei de la casa de avocatura. Astfel, conform acestora, monitorul de 20 de inci se foloseste de „cea mai ieftina tehnologie LCD de pe piata”, care rezulta intr-un unghi mic de vizibilitate, mai putina profunzime a culorilor sau la o durata de viata mai mica.

„Apple cauta sa scoata mai mult profit prin implementarea unei tehnologii LCD invechite”, a mai spus Kabateck.

Aceasta chemare in judecata este cel putin a patra inaintata impotriva Apple in ultimele 30 de zile. Compania de tehnologie IT&C Klausner Techonology a inaintat in instanta o chemare in judecata impotriva Apple si AT&T, acuzandu-le pe acestea de incalcarea unor drepturi de autor in privinta tehnologiei prin care utilizatorii de iPhone pot selecta mesajele din casuta vocala pe care doresc sa le asculte.

De asemenea, in luna martie, Apple a mai fost data in judecata de catre Mirror Worlds, companie care vindea in anii `90 computere desktop, si de ZapMedia Services, care a chemat in instanta compania tot pentru incalcarea unor drepturi de autor, de data aceasta privind magazinul online iTunes.